Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sárkányok a vízen
A sárkányhajó-fesztivál izgalmas futamokat hozott, a családi nap keretében pedig kicsik és nagyok is találhattak maguknak programokat Fotó: Németh Péter

Az idei fesztiválon 14 csapat nevezett a felnőttek versenyére

Sárkányok a vízen

| Rázó László | Sport

Izgalmas futamok, hangos szurkolás, kiváló hangulat, egészségügyi tanácsadás – ezek jellemezték a hétvégén rendezett sárkányhajó-fesztivált és családi napot a Fertő tónál.

Idén első alkalommal már kétnapos volt a program, amelyet ez alkalommal a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség rendezett. Pénteken az iskolák egységei mérték volna össze tudásukat, az időjárás azonban közbeszólt: futamokat rendeztek, versenyt azonban nem, mivel túl erős volt a szél a tónál. Szombaton aztán a felnőttek bizonyíthattak: a sárkányhajók versenyére idén tizennégy csapat nevezett, közülük az „Osztag” elnevezésű egység tagjai lapátoltak a leg­gyorsabban és nyerték meg a versenyt.


– Fontos volt számunkra, hogy kihasználjuk a Fertő tó kínálta lehetőséget a vidám közösségépítésre – mondta Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. – A hagyományos sárkányhajó-fesztivált idén családi nappá bővítettük, így versenyzők és kísérők is tartalmasan tölthették el a pénteki vagy a szombati napot a vízitelepen. Ezúton is szeretném megköszönni a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség segítségét!


A családi nap programjaként a gyerekeknek ugrálóvárat állítottak fel, a résztvevők pedig kipróbálhatták a strandröplabdát, emellett szakorvostól kaphattak egészségügyi tanácsokat.

Kapcsolódó cikkek