Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sabáli helyett Flevarakis
Az SKC-nál Sabáli Balázs helyett a görög Kostas Flevarakis irányítja a munkát

Sabáli helyett Flevarakis

| Munkatársunktól | Sport

A gyenge szezonkezdet után több jelentős változás is történt az SKC együttesénél, új edző irányítja a kosárlabdacsapatot. A soproniak hétvégén a bajnok Szolnok otthonában léptek parkettre és kaptak ki.

A soproni klub múlt héten jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a vezetőedzői pozícióból Sabáli Balázs. A trénernek – aki vezetésével korábban bajnoki bronz és kupaezüstöt szerzett a csapat – idén kevés sikerélménye lehetett: hat mérkőzésből csak egyet, a Jászberény elleni, idegenbeli találkozót nyerte meg a soproni együttes. 

Az SKC vezetése néhány nappal később azt is bejelentette, hogy külföldi szakember irányítja mostantól a szakmai munkát Sopronban: Kostas Flevarakis személyében egy tapasztalt, görög edzőt választott a klub. A vezetőség célja az volt, hogy olyan tréner irányítson, aki kellő rutinnal rendelkezik, ugyanakkor még nem dolgozott Magyarországon.

Kostas Flevarakis a neves görög klub, a PAOK csapatánál kezdte a szezont. Mivel az együttesnél anyagi nehézségek léptek fel, a szakember szabaddá vált, így köthetett szerződést az SKC-val. A tréner hazájában görög kupát nyert, emellett dolgozott Németországban, Oroszországban, Lengyelországban és Svédországban is.

Vereség Szolnokon

Szolnokon is vereséggel folytatta szereplését a Sopron KC. Az együttes már az új vezetőedző irányításával utazott a Tisza-parti városba, ugyanakkor az adminisztrációs procedúra miatt még a másodedző, Bors Miklós meccselt a bajnokcsapat otthonában. Pitts helyére még nem igazolt új irányítót az SKC, így négy légióssal vette fel a harcot a Szolnok ellen. A meccset a hazaiak kezdték jobban, az első negyedben 27 pontot szereztek, azonban az SKC-nak volt tartása, és a nagyszünetig ledolgozta hátránya egy részét. Rivers szépen gyűjtötte a pontokat, és fontos kosarakat szerzett a fiatal Molnár Marcell is, ennek köszönhetően szünetben csak öt pont volt a szolnoki előny.

Fordulás után még jobban felpörgött az SKC, Rivers pontjait Carter, majd Takács Norbert fejelte meg egy triplával, a meccs pedig egálra állt. Thompson bosszantó hibái után viszont a Szolnok percei következtek: állva hagyták a vendégeket és eldöntötték a találkozót. A hajrában még 6 pontra feljött a Sopron, de esélye nem volt a győzelem megszerzésére. A végeredmény: Szolnoki Olajbányász – Sopron KC: 84–70.

– Azzal a céllal utaztunk el Szolnokra, hogy az eddigieknél agresszívabban és egységesebben lépjünk pályára – értékelt a meccs után Bors Miklós másodedző. – Ez részben sikerült is, voltak biztató periódusok a játékunkban, ezeket kell minél hosszabbra nyújtani a jövőben. A végére elfogytunk, de keressük az irányítónkat, a Paks ellen pedig győzni kell.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.