Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sabáli Balázs az NB I. B-ben

| Munkatársunktól | Sport

Az U18-as bajnokságban ezüstérmet nyerő Soproni Sportiskola csapatának tagjai és további tehetséges soproni fiatalok is az NB I. B-ben indulnak a következő szezonban.

Az együttes vezetőedzője nem akárki lesz: Sabáli Balázs komoly sikereket ért el a Sopron KC kispadján, bajnoki bronzot és kupaezüstöt is szerzett irányításával az SKC. A fiatal, ám tapasztalt szakember a következő évtől az NB I. B csoportjában induló fiatalok trénere lesz.

– Családi és szakmai okai is voltak annak, hogy elvállaltam ezt a feladatot – mondta Sabáli Balázs. – Párommal Sopronban telepedtünk le, ő is itt dolgozik. Emellett természetesen szép és nemes feladatnak tekintem, hogy az utánpótlásból „kiöregedő”, ám nagyon tehetséges fiatal együttes menedzselését bízták rám. Ugyanúgy készülünk majd, mint a felnőtt csapatok, a fiataloknak fel kell nőniük a fel­­nőtt bajnoksághoz. Komoly kihívás ez a munka.

A vezetőedzőnek nem idegen az utánpótlás, hi­­szen már 1999-től dolgozott ifi és serdülő korosztályba tartozó fiatalokkal. Ugyanakkor Sabáli szerint óriási lépcsőfok választja el az utánpótlás és a felnőtt bajnokságot. Az edző és a szakmai stáb a feltételeket tudja megadni a fi­­ataloknak. Az már rajtuk múlik, hogy a tehetségük megfelelően kibontakozik-e, mennyit tesznek hozzá, milyen edzésmunkát végeznek. – A fiataloknak taktikai és fizikai értelemben is mindent A csoportos szinten kell tudniuk, ha el akarnak jutni a legmagasabb osztályba – tette hozzá Sabáli Balázs. – Természetesen edzőként nekem is ez a legfőbb célom: szeretnék minél több játékost olyan szintre hozni, hogy később akár az SKC-ban is hely álljon. Ehhez nagyon sokat kell fejlődniük a fiataloknak, de a lehetőség bennük van.

Kapcsolódó cikkek