Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rutinjával segít Prájczer Péter
Prájczer Péter heti két edzésen segíti a tehetséges soproni BMX-esek felkészülését

Rutinjával segít Prájczer Péter

| Munkatársunktól | Sport

Augusztustól ismét bekapcsolódott a soproni BMX-életbe Prájczer Péter.

Az egykori kiváló versenyző heti két alkalommal tart edzéseket a fiataloknak. Lendvay Márta, a BMX Sopron Sportegyesület titkára szerint örömteli, hogy sikerült visszacsábítani a sportághoz az egykori kiváló versenyzőt, hiszen ma is húzónévnek számít a kerékpársportban.  

– Péter óriási tudással és tapasztalattal rendelkezik, sok gyerek úgy ismeri, hogy egykor édesapjával együtt BMX-ezett – mondta az egyesületi titkár. – Ezek a tréningek plusz lehetőséget jelentenek a tehetséges fiataljainknak, elsősorban azoknak, akik nemcsak sportolni szeretnének, hanem a versenyzést is komolyan gondolják.

– A kerékpársporttól nem szakadtam el, de a BMX világába 7 év kihagyás után térek vissza – természetesen már csak mint edző – hangsúlyozta Prájczer Péter. – A plusz két edzés azt jelenti, hogy aki szeretne, heti 4 alkalommal is jöhet gyakorolni. Ez már jó alap ahhoz, hogy komolyan versenyezzen valaki. A foglalkozásokon elsősorban a technikát fejlesztjük, a rajtot, amely minden futamban meghatározza a végső sorrendet, hiszen az első egyenes után már nagyon nehéz előzni. Később az erőnlétet is javítani kell, de a kisebbeknél a lehető legjobb technika elsajátítása a cél.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.