Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Munkatársunktól | Sport

Sporthírek.

Elkezdődött a labdarúgó Eb

A Törökország–Olaszország (0–3) múlt pénteki mérkőzéssel kezdődött a 16. labdarúgó Európa-bajnokság. A Finnország–Dánia meccsen igazi dráma történt: Christian Eriksen a találkozó 42. percében összeesett, majd megállt a szíve. Az orvosok percekig küzdöttek az életéért, az ő hősies munkájuknak és a defibrillátornak köszönhetően sikerült megmenteni.

Számunkra fontos hír, hogy az F csoportban a Magyarország–Portugália mérkőzést kedden, lapzártánk után játszották. A hazai válogatott következő meccse szombaton 15 órakor kezdődik Franciaország ellen.

Vége az asztalitenisz-bajnokságnak

Befejezték a bajnoki idényt a Turris SE Sopron asztaliteniszezői. Az NB I-esek hazai környezetben 11:3-as győzelmet arattak a kiesőjelölt Dunaújváros ellen. A szép számú közönség előtt a fiúk kitettek magukért, és időnként szórakoztató játékkal magabiztosan hozták a meccset. Győztek: Daru Zsolt (3), Dohnál Gábor (3), Fehér Leó (2), Fehér Hugo (1) és a párosok. Az NB III-asok kevésbé voltak sikeres, idegenben minimális, 10:8-as vereséget szenvedtek a Club Aréna Győr csapatától. Győztek: Kiss Péter (3), Tóth Nóra (2), Kiss László (2) és a Kiss Péter – Kiss László páros.

Soproni teniszezők az olimpián

A soproni Babos Tímea és Jani Réka biztosan ott lesz az ötkarikás játékokon, előbbi teniszező már harmadik olimpiájára készül. Babos Tímea és Jani Réka párosban, míg Fucsovics Márton egyesben lép pályára, de a Babos–Fucsovics vegyes páros részvétele sincs kizárva. A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) közlése szerint a világranglistán elfoglalt helyezések alapján hozták meg a döntést. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...