Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Robi újra világbajnok
Radics Róbert a foci helyett választotta a thai bokszot, mert komolyabb kihívásokra vágyott

A római és milánói thai boksz vb-n szerezte meg címeit

Robi újra világbajnok

| Madarász Réka | Sport

Ugyan még csak hat éve kezdett el thai bokszolni, Radics Róbert máris a második világbajnoki cím boldog tulajdonosa. A Simon Gym Sportegyesület színeiben induló fiú egy francia ellenféllel küzdött meg Olaszországban.

Milánóban rendezték meg nemrégiben a World Fighter Corporation világbajnokságát. Radics Róbert a 71 kilogrammos súlycsoportban indult, és a selejtezőben a francia ellenfél fölött aratott egyértelmű győzelmének köszönhetően a második világbajnoki övét hozhatta haza.


– A döntőben egy olasz bunyóssal mérkőztem volna meg, ő azonban sérülés miatt visszalépett – meséli a fertőszentmiklósi csapat harcosa. – Előző világbajnoki címemet júliusban nyertem el Rómában, a WFM által szervezett világbajnokságon. Az elődöntőn egy brazil ellenfelet győztem le egyhangúan, de combsérülést szereztem. Ennek ellenére másnap kiálltam, és hátrányból megnyertem a döntőt.


Robi elmondta, évekig focizott, de újabb kihívásokra vágyott. A thai boksz kemény világa azért vonzotta, mert versenyezni akart. Az egyesületbe való belépése után tizenegy hónappal már megnyerte a thai boksz magyar bajnokságot, tizenöt hónap múlva pedig a magyar bajnoki címet. Rengeteg segítséget kapott edzőjétől és mesterétől, Simon Lászlótól. A kedves és szerény fiú jelenleg orrműtét előtt áll, a felépülés után viszont minél több nemzetközi versenyen szeretne indulni.

Kapcsolódó cikkek

Molnár Csabára emlékeztek

Molnár Csabára emlékeztek

2022. 05. 11.

Kiváló hangulatú kosárlabdatornát rendeztek vasárnap az egykori nagyszerű játékosra, Molnár Csabára emlékezve. A Novomatic-arénában négy kosárlabdacsapat és rengeteg családtag gyűlt össze.

Diákolimpia: aerobiksikerek

Diákolimpia: aerobiksikerek

2022. 05. 11. | Munkatársunktól

Eredményesen szerepeltek a Soproni Torna Club Aerobik Szakosztályának fiataljai Piliscsabán a diákolimpia döntőjében: egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a soproni fiatalok.