Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rangos utánpótlástorna
A nyolcasdöntőben nem úgy játszott a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapata, ahogy várták, nem sikerült meccset nyerniük Fotó: Németh Péter

Nagy szó az ország legjobb nyolc csapata között játszani

Rangos utánpótlástorna

| Rázó László | Sport

Idén városunkban rendezték meg a nemzeti fiú kadett bajnokság országos „A” döntőjét, ahol a soproni csapat a 8. helyen zárt.

Az esemény megnyitóján dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a fiatal sportolókat. Kiemelte: megtisztelő, hogy Sopronban tartják a döntőt, ami nem valósulhatott volna meg a szervezők, egyesületek, támogatók, a fiatal sportolók és szüleik áldozatos munkája nélkül. A csapatokat a helyi önkormányzatok is támogatták, valamint nagy segítség érkezik a sportbarát kormányzat részéről. Nemes és hasznos sportág a kosárlabda, amelynek egyik fő értéke az a végtelen változatosság, ami a pályán megvalósulhat.

A házigazda Soproni Sport­iskola Kosárlabda Akadémia csapata izgalmas mérkőzéseket játszott a nyolccsapatos fináléban, de végül nyert meccs nélkül zárt. A döntőt a Pécs együttese nyerte meg.

Dr. Szekeres Csaba, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia elnöke hangsúlyozta: mindig nagy szó az ország legjobb 8 csapata között játszani, olyan együttesekkel megküzdeni, akik hasonló vagy esetleg még jobb játékerőt képviselnek. Talán az egyedüli olyan döntő volt hosszú idő óta, ahol a mezőny ennyire kiegyensúlyozott volt. – A Soproni Sportiskola csapata egész évben jól szerepelt, holtversenyben az alapszakasz győztese volt, ugyanakkor a döntőben nem úgy játszott, ahogy azt vártuk volna. Ettől függetlenül az egész éves teljesítményt egységként kell kezelni – tette hozzá az egyesületi elnök.

Horváth József szakmai vezető elmondta: a csapat az alapszakasz és a rájátszás után dobogós helyen volt, így titkon reménykedtek az érem megszerzésében, ez azonban most nem sikerült. – Csalódottak vagyunk, de tragédia nem történt, játékosaink nem lettek rosszabbak, mint ahogy edzőink sem, de nyilván ki kell elemeznünk, miért játszottunk a szezon során éppen a döntőn a leggyengébben. Ezúton is szeretném megköszönni a munkatársainknak és a szülőknek a rengeteg segítséget, összességében örülök, hogy ilyen színvonalú döntőt tudtunk rendezni, Sopronba tudtuk hozni a magyar kosárlabda-utánpótlás legjobb csapatait. 

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.

Biztos győzelem

Biztos győzelem

2019. 10. 09. | Munkatársunktól

Hazai pályán is megkezdte szereplését az új bajnoki szezonban a Sopron Basket. A meccs előtt adták át az elmúlt szezonra vonatkozó „Év játékosa” elismerést.