Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rangos utánpótlástorna
A nyolcasdöntőben nem úgy játszott a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapata, ahogy várták, nem sikerült meccset nyerniük Fotó: Németh Péter

Nagy szó az ország legjobb nyolc csapata között játszani

Rangos utánpótlástorna

| Rázó László | Sport

Idén városunkban rendezték meg a nemzeti fiú kadett bajnokság országos „A” döntőjét, ahol a soproni csapat a 8. helyen zárt.

Az esemény megnyitóján dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a fiatal sportolókat. Kiemelte: megtisztelő, hogy Sopronban tartják a döntőt, ami nem valósulhatott volna meg a szervezők, egyesületek, támogatók, a fiatal sportolók és szüleik áldozatos munkája nélkül. A csapatokat a helyi önkormányzatok is támogatták, valamint nagy segítség érkezik a sportbarát kormányzat részéről. Nemes és hasznos sportág a kosárlabda, amelynek egyik fő értéke az a végtelen változatosság, ami a pályán megvalósulhat.

A házigazda Soproni Sport­iskola Kosárlabda Akadémia csapata izgalmas mérkőzéseket játszott a nyolccsapatos fináléban, de végül nyert meccs nélkül zárt. A döntőt a Pécs együttese nyerte meg.

Dr. Szekeres Csaba, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia elnöke hangsúlyozta: mindig nagy szó az ország legjobb 8 csapata között játszani, olyan együttesekkel megküzdeni, akik hasonló vagy esetleg még jobb játékerőt képviselnek. Talán az egyedüli olyan döntő volt hosszú idő óta, ahol a mezőny ennyire kiegyensúlyozott volt. – A Soproni Sportiskola csapata egész évben jól szerepelt, holtversenyben az alapszakasz győztese volt, ugyanakkor a döntőben nem úgy játszott, ahogy azt vártuk volna. Ettől függetlenül az egész éves teljesítményt egységként kell kezelni – tette hozzá az egyesületi elnök.

Horváth József szakmai vezető elmondta: a csapat az alapszakasz és a rájátszás után dobogós helyen volt, így titkon reménykedtek az érem megszerzésében, ez azonban most nem sikerült. – Csalódottak vagyunk, de tragédia nem történt, játékosaink nem lettek rosszabbak, mint ahogy edzőink sem, de nyilván ki kell elemeznünk, miért játszottunk a szezon során éppen a döntőn a leggyengébben. Ezúton is szeretném megköszönni a munkatársainknak és a szülőknek a rengeteg segítséget, összességében örülök, hogy ilyen színvonalú döntőt tudtunk rendezni, Sopronba tudtuk hozni a magyar kosárlabda-utánpótlás legjobb csapatait. 

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.