Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rájátszásban a vízipólós csapatok
Sopront hét különböző vízipólós csapat – a baby korosztálytól az ifi–serdülőkig – képviseli az egyes ligákban Fotó: Németh Péter

Rájátszásban a vízipólós csapatok

| Munkatársunktól | Sport

Az őszi fordulók után a tavaszi szezonban a rájátszás küzdelmeivel folytatódik a bajnokság a Soproni Vízilabda Sportegyesület játékosai számára. Városunkat hét különböző vízipólós csapat képviseli az egyes ligákban, ahol a célok is eltérnek.

A legfiatalabbaknál, a Dunántúli Vízilabda Liga (DVL) baby „A” korosztályában egyetlen gólon múlott a felsőházi szereplés kivívása. A gyermek „C” korosztálynak a tavaszi rájátszásban a tisztes helytálláson túl az alázatos játék elsajátítása a legfőbb célkitűzés. A gyermek „B” csapat csoportelsőként jutott a felsőházba, tőlük már érmes helyezést vár a szakmai stáb, mint ahogy a gyermek „A” csapat esetében is. A DVL ifi–serdülő korcsoportban szintén a felsőházban szeretne minél jobb helyezést elérni a csapat.


– Két csapattal szerepelünk országos megmérettetésen is – mondta Papp László, a Soproni Vízilabda Sportegyesület edzője. – A fiú gyermek országos bajnokságban gyermek „A” csapatunkkal indultunk, és örömmel mondhatom, hogy jelenleg vezetjük a csoportunkat, ezt a pozíciót szeretnénk megőrizni.

Az ob II-es felnőtt bajnokságban pedig az ifi–serdülő együttesünk szerepel. Szeretnénk minél több fiatal, saját nevelésű játékost beépíteni, hogy később egy stabil másod- vagy akár elsőosztályú felnőtt csapatunk legyen.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.