Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Racionális eredmény
– A Debrecen elleni két győzelmével ismét megmutatta jó karakterét, igazi arcát a csapat – mondta Baksa Szabolcs másodedző. Fotó: Németh Péter

Baksa Szabolcs: Alapvetően elégedettek lehetünk

Racionális eredmény

| Rázó László | Sport

Baksa Szabolcs másodedző szerint összességében reális az SKC 7. helyezése, amelyet a Debrecen elleni győztes párharccal szerzett meg az együttes. A szakember azt mondja: fontos, hogy a csapat idén is teljesíteni tudta az alapvető célkitűzést, hiányérzete csak a Pécs elleni párharc miatt van.

– Az SKC bejutott a play offba, ott pedig végül a hetedik helyen végzett. Hogy értékeled összességében a szezont?

– Ez a hetedik helyezés teljesen racionális. Volt persze néhány olyan mérkőzésünk, ahol alakulhatott volna javunkra a végjáték, de az egész bajnokságot nézve örülhetünk annak, hogy abszolváltuk a csapat elé kitűzött célt: bekerültünk a legjobb nyolc közé. Ennek az eredménynek az értékét növeli, ha megnézzük, milyen együttesek szerepelnek a kiesésért folytatott küzdelemben.

– A rájátszásban két párharcot elvesztett, egyet megnyert a csapat. Ez is a valós képet mutatja?

– Az Alba Fehérvár ellen nagyon készültünk, de olyan formában játszottak, hogy nem volt esélyünk. A Pécs elleni párharc volt az egyetlen, amely miatt van némi hiányérzet bennem, az a két meccs nem volt méltó az addigi teljesítményünkhöz és a befektetett munkához. Gyenge párharcot vívtunk, ugyanakkor utána a Debrecen elleni két győzelmével ismét megmutatta jó karakterét, igazi arcát a csapat.

– Milyen szezont zártak a csapat felnőttkorú magyar játékosai?

– Molnár Mártonnal kezdem, hiszen neki egyértelműen vezérszerepet szántunk a szezonban. Voltak ugyan kisebb hullámvölgyei, de a szezon második felére stabilizálódott a teljesítménye. Sitku Márton és Fazekas Csaba azért voltak nehezebb helyzetben, mert a fiatalszabály miatt nekik szinte csak a találkozók második félidejében jutottak játékpercek. Amikor pályára kerültek, bizonyították kvalitásukat, edzésmunkájukkal is elégedettek lehetünk. Polster Attila gerincműtétje miatt nagyon sokat hagyott ki, az ő szezonját így nehéz értékelni.

– Mennyit tudtak hozzátenni a csapat szerepléséhez a fiatalszabály alapján pályára lépő játékosok?

– Nagyon fontos, hogy míg a többi csapat általában 2001-es születésű kosárlabdázókat szerepeltetett, nálunk Csendes Péter és Meszlényi Róbert is 2004-ben született. Három év pedig nagyon sok idő a kosárlabdában. Csendes Péternek az első olyan szezonja volt, amikor igazán a felnőttcsapatra fókuszálhatott, míg Meszlényi Róbertnek ez volt az első NB I. A csoportos idénye. A két soproni fiatal sok játékpercet töltött a pályán, és így is sikerült bejutni a rájátszásba, ami önmagában sokatmondó. Időre van szükségük, sok lehetőség van bennük, a célunk az, hogy megtartsuk őket, és hosszabb távon legyenek meghatározó játékosai a Sopron KC-nak. Schöll Richárd posztján többen is szerepeltek, így minimális játéklehetőséghez jutott csak.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek