Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Profi körülmények

| Munkatársunktól | Sport

– A nálunk szereplő mintegy 400 gyermek fejlődéséhez minden feltétel adott – mondta Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

Az elmúlt évtől akadémiai minősítéssel rendelkezik a Soproni Sportiskola. A kosárlabda utánpótlás-nevelő egyesületben folyó munkát jelentősen átszervezték. Mint azt Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója elmondta: első feladatként külön kellett választani az adminisztratív és a szakmai teendőket. 

– Szekeres Csaba elnökként felel az adminisztratív területért, jómagam pedig ügyvezető elnöki és szakmai igazgatói tisztséget is ellátok, hozzám a szakmai folyamatok, feladatok tartoznak. Természetesen a fontosabb kérdésekben mindig konzultálunk, mielőtt döntéseket hozunk – mondta Horváth József, aki szerint alapvető feladat volt, hogy minden korosztályban megfelelő szakember lássa el az edzői feladatokat.

Ez azonban egy akadémiai rangú utánpótlás-egyesületnél már nem elégséges. Ezért hozták létre az erőnléti edzői csapatot, amelyhez a közelmúltban Lukasz Trzaskoma, Tóth Alexandra, Csapó Melinda és Németh Dániel is csatlakozott. Szintén a szakmai munkát segíti az egészségügyi csoport: a vezető orvos dr. Sztancs György, mellette két fizioterapeuta, Kövér Tamás és Berta Ferenc dolgozik az egyesületnél. Az SSI-KA csapatát erősíti dr. Budavári Ágota sportpszichológus, aki több olimpián is segítette a magyar csapat tagjait. A tudományos munkatárs pedig Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektorhelyettese.

– Ezekkel a változtatásokkal teljesen más alapokon, professzionális körülmények között nevelhetjük a fiatal kosárlabdázókat – tette hozzá Horváth József. – A szezononként nálunk szereplő mintegy 400 gyermek fejlődéséhez minden feltétel adott. Ezáltal könnyebben elérhetjük célunkat, miszerint szeretnénk minél több fiatal játékost adni a soproni felnőtt csapatokba.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.