Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pro Urbe díjas Török Zoltán
Török Zoltán a hűségnapon dr. Farkas Ciprián polgármestertől és dr. Simon István, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármestertől vette át a Pro Urbe díjat Fotó: Griechisch TamáS

„A legnagyobb öröm, amikor a közösségtől kapok pozitív visszajelzést”

Pro Urbe díjas Török Zoltán

| Rázó László | Sport

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

A sikeres klubmenedzserről tavaly derült ki, hogy komoly betegséggel küzd, és élete legnehezebb mérkőzését vívja. Török Zoltán tevékenységét a hűség napján Pro Urbe kitüntetéssel ismerte el városunk. 

– Meg kell kérdeznem: hogy van?

– Küzdök, ahogy mindig is!

– Az utóbbi időben egy sorral hátrébb lépett a klub irányításában. Milyen feladatokat lát el jelenleg?

– A klub életével kapcsolatos stratégiai döntéseknél eddig is itt voltam, legyen szó személyi vagy pénzügyi kérdésekről. Most pedig olyan időszakba léptem, amikor talán ismét többet tudok hozzátenni a stábom fantasztikus napi munkájához.

– Milyen évet zár a Sopron Basket 2019-ben?

– Ha 2018-ban azt mondtuk, hogy álomszerű volt, akkor most azt kell mondanom, hogy még nem ébredtünk fel ebből az álomból. Ugyan a tavalyi évhez képest még több energiát és pénzt mozgósítottunk, de úgy hiszem, a Final Fourba jutás és a hazai, sikeres rendezés együttesen azt mutatja, hogy ez nagyon is megérte. Jól illik ebbe a sorba a bajnoki és kupagyőzelem, de azt is látni kell, hogy mindennek ára van. Hogy konkrét legyek: az idei, őszi sérüléshullám kiküszöbölésére hozható játékost már jóval korábban leigazoltuk – a tavalyi és az azt megelőző szezonban, amikor hasonló helyzet lépett fel. Költségvetésünk pedig véges, így sajnos az idei ősz fiatal csapata és szakmai stábja kellett, hogy elszenvedje a korábbi nagy sikerek böjtjét. A 2019-es év ezzel együtt is gyémántbetűkkel íródott bele a klub történetébe.

– Az idei évben az egyik legmagasabb rangú városi kitüntetést, Pro Urbe díjat szavazott meg önnek a soproni közgyűlés. Hogy fogadta az elismerést?

– Óriási megtiszteltetés ez nekem, melyet köszönök. 25 éve kezdtem el dolgozni a soproni kosárlabdában, számomra mindig a közösségteremtés és -építés volt a legfontosabb, így nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor a közösségtől kapok visszajelzést a munkámat illetően.

– Közeleg a karácsony, hogy zajlik az ünnep a Török családban?

– December 23-án már együtt van a három gyermekem, nekem onnantól karácsony van… Utána sok utazással és ünnepléssel telnek a napjaink, indul a családi csillagtúra Héreg és Budapest érintésével. A szentestét mindig édesanyámnál töltjük.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...