Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pótolják a vizes edzéseket
A soproni pólósok ismét visszaszoknak a vízhez, júliustól pedig már tornákon is indulnak Fotó: Németh Péter

A nyári kupákat július 18. és augusztus 23. között rendezik

Pótolják a vizes edzéseket

| Munkatársunktól | Sport

A leállás után a nyári időszak feladata, hogy visszaszokjanak a fiatalok a medencéhez, a vízhez – így foglalta össze a következő hetek teendőit Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sportegyesület vezetőedzője.

Matyuga-Kovács Rita elmondta: a visszajelzések alapján a leállás alatt kiküldött szárazföldi edzéseket 80–90 százalékban teljesítették a fiatalok, ami örömteli.

– A sportolóknak már május második felétől volt lehetőségük arra, hogy szigorú idősávok szerint használják az uszodát – tette hozzá a vezetőedző. – Nekünk ez az időszak különösen jó volt, hiszen csak mi voltunk a medencében, kényelmesen tudtunk edzeni. Tartottunk attól, hogy mennyire esett vissza a gyerekek állapota, azonban szorgalmasak voltak a vízmentes időszakban is, így „csak” a vízhez kellett visszaszokniuk. Hosszabb úszásokkal, sok labdás feladattal próbáltuk visszahozni az állóképességüket, mára úgy néz ki, hogy sikerült. Inkább a játékos feladatokon, labdatechnikán van a hangsúly, hogy élvezzék a tréningeket, ne menjen el a kedvük.

A szakember hozzátette: július elején kezdenek el készülni a következő szezonra, akkor kezdődik az alapozás, rengeteg úszással. Készítettek egy felmérést is, megnézték, hogy a leállás előtti állapothoz képest hol tartanak a játékosok. Jó hír, hogy összességében az év elejihez hasonló időket tudtak produkálni, így onnan lehet folytatni a munkát.

– A Magyar Vízilabda Szövetség mind az országos bajnokságokban, mind a területi bajnokságokban rendez nyári kupákat július 18-a és augusztus 23-a között. Ezeken szeretnénk részt venni, hiszen ezzel a befejezetlen bajnokságokat lehet némiképp ellensúlyozni, illetve így legalább a felkészülés alatt lesz lehetőségünk tétmérkőzéseken játszani – tette hozzá a vezetőedző.

Matyuga-Kovács Rita elmondta még: idén vízilabdás nyári táborokat nem szerveznek, ettől függetlenül továbbra is nagyon várják a sportág iránt érdeklődő gyerek, fiatalok jelentkezését. Most elsősorban a kilenc–tíz éves korosztályra számítanak. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...