Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Poór Brigitta: csúcsszezon!
Poór Brigitta a legsikeresebb szezonján van túl, most stábjával együtt azon dolgozik, hogy a vb-re is eljusson

Nagyon tudatos munka eredménye a folyamatos fejlődés

Poór Brigitta: csúcsszezon!

| Rázó László | Sport

Két Európa-bajnoki cím, ezüstérem a világkupa-sorozatban és első helyezés a magyar országos bajnokságon – elképesztő szezonon van túl a soproni Poór Brigitta.

z idei évben 15 XTERRA World Tour (világkupa) futamot rendeztek Európában, melyből tízen indult Poór Brigitta, nem is akármilyen eredménnyel: a te­­reptriatlon-versenyző tízből hat futamon győzött, háromszor lett ezüstérmes. A kitűnő eredményeknek köszönhető­­en összesítésben mindössze 2 ponttal lemaradva végzett a második helyen.

– Az XTERRA futamok közül a németországi győzelmemre vagyok a legbüszkébb, ugyanis ez a legrégebbi és egyben egyik legnagyobb verseny ma Európában – mondta Poór Brigitta. – A világkupa mellett az erdélyi tereptriatlon Európa-bajnokság és a dániai XTERRA Európa-bajnokság volt a két fő esemény a versenynaptáramban. Szerencsére mindkettőt sikerült megnyernem. A Keszthely Triatlon nemzetközi versenyen pedig a legjobb magyarként a 2. helyen végeztem, ezzel országos bajnoki címet szereztem.

A versenyző hozzátette: edzőjével, Schumacher Ákossal már harmadik éve nagyon tudatos munkát végeznek, ennek köszönhető a folyamatos fejlődés. A céljuk az, hogy a sűrű ver­­seny­­naptár ellenére is végig bírja a sorozatterhelést a kétszeres Európa-bajnok.

– Maximálisan elégedett va­­gyok az idei szezonommal – tet­­te hozzá Poór Brigitta. – Egy hét pihenő után fizikailag és mentálisan is megkezdtem a felkészülést az XTERRA világbajnokságra. Bízom abban, hogy mihamarabb összejön a megfelelő anyagi háttér a kiutazásomhoz. Próbálok a lehető legjobb formába lendülni október végére, hiszen a verseny a triatlon egyik csúcseseménye. 

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.