Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Példakép születik
– Szeretek eljárni a Kisdarazsak edzéseire, meccseire, toborzókon is részt veszek – mondta lapunknak Czukor Dalma (hátul).

Czukor Dalma hosszabbított a Sopron Basketnél

Példakép születik

| Rázó László | Sport

A napokban jelentette be a Sopron Basket, hogy a klub saját nevelésű játékosával, Czukor Dalmával újabb egyéves kontraktust kötöttek. A bedobó azt mondja: örül, hogy Magyarország egyik legjobb csapatában szerepelhet.

– Milyen gondolatokkal írtad alá az új szerződésedet?

– Nagyon fontos számomra, hogy saját városomban, Sopronban lehessek euroligás játékos. Gyakorlatilag elképzelhetetlen számomra, hogy Magyarországon belül máshová igazoljak, egyértelműen Sopronban képzelem el a jövőmet. A klubbal folytatott tárgyalások során több verzió is felmerült, végül az egyéves szerződésnél maradtunk, ez mindkét fél számára kedvező.


– Hosszú sérülésed után egyre jobb formába lendülsz, hogy érzed magad a pályán?

– Szerencsére minden rendben van, egyáltalán nem érzek semmit a korábbi súlyos sérülésemből. Azt hiszem, ennek a kulcsa az volt, hogy türelmes voltam saját magammal, nem siettük el a visszatérésemet. Amikor újra játszhattam, próbáltam a meccseken a lehető legjobban segíteni a csapatot, és úgy érzem, hogy ez sikerült is. Plusz motivációt jelentett, hogy nem volt még szerződésem, meg akartam mutatni, hogy a legmagasabb szinten is számítani lehet rám.


– Ezen kívül minek köszönhető, hogy jó formába kerültél?

– Rengeteget dolgozunk edzéseken, ez meghozta a gyümölcsét, jól ment a játék, és pontszerzésben is előre léptem. Lendületes kosárlabdát játszunk, a támadások során sokszor olyan dobóhelyzetet teremt a csapat, amikor már nem kell gondolkodni, csak eldobni a labdát. Extrán figyelek a lepattanókra is, próbálok minél többet megszerezni, ezekből ugyanis könnyű kosarakat szerezhetünk.


– Soproni nevelésű játékosként példakép vagy a fiatalok számára, ezt miként éled meg?

– Amikor magam is utánpótlás játékos voltam, emlékszem, mekkora élményt jelentett, ha az akkori felnőtt játékosok rám néztek vagy rám mosolyogtak meccsek után. Most már én vagyok felnőtt csapattag, és igyekszem odafigyelni arra, hogy minél több kicsivel, fiatallal találkozzak. Szeretek eljárni az edzéseikre, meccseikre, toborzókon is részt veszek. Ez azért is fontos, mert így láthatják a gyerekek, hogy hova lehet eljutni, akár profi kosarasok is lehetnek a mostani Kisdarazsak. Hatalmas motivációt jelent nekik, ha látnak engem, esetleg beállok közéjük. Azt gondolom, ez kiemelten fontos egy ilyen minőségű akadémiánál.

Kapcsolódó cikkek