Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Országos tornászsikerek
A Soproni Torna Club tornászai kiemelkedően sikeres versenyévet zártak. Felvételünkön balról jobbra az alsó sorban Nagy Diána, Sugár Krisztina, Soós Vivien, Godawszky Stella, Pölz Tímea, Máté

Öt arany-, két ezüst- és négy bronzérem a soproniak mérlege

Országos tornászsikerek

| Rázó László | Sport

– A tehetség mellé szorgalom és kitartás kellett, valamint sok-sok lemondás – mondta a tornászok szakosztályvezetője. Serdülő és ifjúsági kategóriában is komoly sikereket értek el a soproni fiatalok az országos versenyeken.

A serdülő csapat tavasszal vidékbajnoki címet szerzett, a vezető pozíciót pedig ősszel is megtartotta. Így a két verseny összetett eredménye alapján a Dénes Réka, Godawszky Stella, Maráczi Hanga, Soós Vivien, Sugár Krisztina összeállítású együttes országos bajnok lett. Dénes Réka kiemelkedően teljesített: gerendán első, korláton és talajon harmadik helyen végzett, így egyéni összetettben kiérdemelte az országos bajnoki címet. A szerenkénti döntők során ugrásban Soós Vivien első, Sugár Krisztina harmadik helyen végzett. A Gigler Bianka, Kóczán Hanna, Máté Dorka, Pölz Tímea, Schey Dorottya összetételű serdülő „B” csapat a 11. helyen zárt.

A Soproni Torna Club ifjúsági csapata, amely a Farkas Kitti, Nagy Diána, Török Borbála összeállításban állt szerekhez, negyedik helyen végzett. Egyéni összetettben Nagy Diána csak egy hajszálnyira volt a bajnoki címtől, végül 2. helyezést ért el. Viszont a szerenkénti döntők során fantasztikusan szerepelt: ugrásban első, korláton második, talajon pedig harmadik lett.

– Hosszú út vezetett eddig a sikerig, mert voltak mélypontok, sérülések, betegségek vagy épp monoton edzések, amikor nagy türelemre és fegyelmezettségre volt szüksége mind az edzőknek, mind pedig a versenyzőknek. A tehetség mellé szorgalom és kitartás kellett, valamint sok-sok lemondás. A lányok támogatják egymást edzésen és a tornatermen kívül is – mondta Kőhidiné Fleck Szilvia. A Soproni Torna Club szakosztályvezetője kiemelte a női torna szakosztályban dolgozó kollégái, Csete Ágnes, Farkas Péter és Főző Csaba nagyszerű munkáját.

Kapcsolódó cikkek