Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Országos fáklyafutás
Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált népszerűsítő országos fáklyafutás keretében szombaton érkezett városunkba az olimpiai láng. Fotó: Németh Péter

Országos fáklyafutás

| Munkatársunktól | Sport

Hétvégén városunkba érkezett a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángja.

 A rangos, nemzetközi sporteseménynek Győr ad otthont. A Rába-parti városba május 24-én érkezett meg az olimpiai láng Rómából. Ezt követően az ország számos városában fáklyás futást rendeztek, ezzel is népszerűsítve az Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. Az EYOF-láng Kapuvárról érkezett városunkba, az átvételkor a soproni delegáció tagja volt Csiszár Szabolcs sportfelügyelő mellett Csiszár Ákos önkormányzati képviselő is.

– Nagy megtiszteltetés, hogy a helyszínek közé Sopron is bekerült, fontosnak tartjuk, hogy jelképesen csatlakozhatunk az ifjúsági olimpia szellemiségéhez. Az általunk kiválasztott öt soproni sportoló nagyjából a Hűség-napi futáshoz hasonló távolságot tett meg az olimpiai lánggal – mondta Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő.

Az országos fáklyafutás programja vasárnap a sümegi helyszínnel folytatódott. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált július 23-a és 29-e között rendezik meg Győrben.

Kapcsolódó cikkek