Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Óriási megtiszteltetés”
– Csak nyertem azzal, hogy ismét a Sopron Basket játékosa vagyok – nyilatkozta Böröndy Vivien. Fotó: Németh Péter

„Óriási megtiszteltetés”

| Munkatársunktól | Sport

Nyolc év után ismét a Sopron Basket játékosa Böröndy Vivien. A 27 éves hátvéd városunk szülötte, a Darazsaknál kezdett kosarazni, aztán négy NB I-es együttesnél is szerzett tapasztalatot.

– Merre vezetett az utad Sopronból?

– Tősgyökeres soproni család szülötte vagyok, itt kezdtem ismerkedni a kosárlabda alapjaival, aztán 15-től 18 éves koromig már a nagycsapat játékosa voltam. A több játéklehetőség reményében először az MTK-hoz, majd Zalaegerszegre igazoltam. A zalai megyeszékhely után ismét a fővárosba kerültem: 3 évig voltam a Vasas, majd 2 évig a Csata kosárlabdázója. A Vasasnál Földi Attila edző irányításával rengeteg játékpercem volt, meghatározó játékos lettem. Több kiváló edzővel is dolgoztam együtt, rengeteg értékes tapasztalatot gyűjtöttem.

– Hogy kerültél vissza az idei szezontól Sopronba?

– A tavalyi idény után megcsörrent a telefonom: ­Török Zoltán hívott, és kérdezte, lenne-e kedvem visszatérni. A könnyeimmel küzdöttem a beszélgetés alatt, nem is volt kérdés, hogy igent mondok, óriási megtiszteltetés, hogy ismét a Sopron Basket játékosa lehetek. Visszatértem ide, ahol minden kezdődött. A családomnak is hihetetlen büszkeség és öröm, hogy újra itthon játszhatok.

– Euroliga-győztes csapathoz kerültél. Milyen elképzelésekkel kezdted a munkát?

– Kiegészítő játékosként számít rám a szakmai stáb, nekem pedig az a feladatom, hogy a nekem jutó játékpercekben a lehető legtöbbet kihozzam magamból. Próbálok minden egyes pillanatban eleget tenni az edzői elvárásoknak, szívesen végzek pluszmunkát is. Hátvéd poszton játszom, ebben a szezonban is próbálok minél többet egy-egyezni, majd a betörés után kosarat szerezni, vagy kiosztani a labdát a társaknak. Emellett próbálok kiemelkedő védőmunkát végezni.

– Figyelemmel kísérted a Sopron Basket eredményeit?

– Ez nem is kérdés! Mindig is szívemen viseltem a klub sorsát, elkötelezett soproni voltam, akármelyik csapatban is játszottam. Természetesen kicsit furcsa öt év fővárosi élet után visszatérni Sopronba, de hatalmas öröm is egyben. Itthon vagyok, bármikor felugorhatok anyukámékhoz, nagyon sok pozitív élmény ért, mióta visszakerültem. Hatalmas pluszt jelent ez nekem, kijelenthető, hogy csak nyertem azzal, hogy ismét a Sopron Basket játékosa vagyok.

Kapcsolódó cikkek