Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Önálló Zimankó kupa
A tájékozódási futás télen is népszerű. Fotó: Németh Péter

SMAFC: 2023-ra összesen tizenegy futóversenyt terveznek

Önálló Zimankó kupa

| Munkatársunktól | Sport

Két különálló versenyt is rendezett a SMAFC tájfutó szakosztálya az óévben és az új évben: a korábban Mirelit–Zimankó (MiZi) kupa néven ismert verseny egyik felét decemberben, míg a másikat hétvégén tartották meg.

– Korábban valóban a hagyományos évzáró futóversenyünk volt a Mirelit–Zimankó kupa. Néhány éve átgondoltuk a rendezést, és úgy döntöttünk, hogy lesz egy megmérettetés az év végén és a következő év elején is – mondta Molnár Tibor, a SMAFC tájfutó szakosztályának vezetője. – Így tettünk idén télen is: decemberben komoly érdeklődés mellett több mint száz résztvevővel rendeztük meg a Mirelit kupát, januárban pedig a Zimankó kupa következett.

A külön rendezés mellett komoly érvként szerepelt, hogy a korábbi, kétnapos évzáró MiZi kupákon a távolabbról, például Győrből vagy az ausztriai Bécsújhelyről érkező futók leggyakrabban csak az első napon vettek részt. Így viszont mindkét hónapban van egy egynapos tájékozódási futóverseny városunkban.


– Az időpontot úgy választottuk ki, hogy a téli osztrák edzőversenyekkel ne ütközzön az időpont – tette hozzá Molnár Tibor. – Ezeken ugyanis sokszor vesznek részt Sopron környéki futók is, illetve mi is örülünk, ha Ausztriából érkeznek sportolók a mi versenyeinkre. A januári Zimankó kupa különlegessége volt, hogy igazi családi program válhatott belőle: a „családi kategória” esetében a futáshoz szükséges térképet előre közzétettük a honlapunkon. Így akár arra is lehetőségük volt a családoknak, hogy előre lesétálják vagy lefussák a pályát. Ezt a könnyítést azért tettük, mert bízunk abban, hogy azok a gyerekek, akik most még csak szülői felügyelettel vesznek részt, később kedvet kapnak ahhoz, hogy önállóan is elinduljanak a versenyeinken.


Az idei első tájékozódási futóverseny helyszíne a brennbergi erdő volt. 2023-ra tizenegy versenyt tervez a SMAFC, legnagyobb rendezvénye a Sopron Trail lesz. Legközelebb április elején adhatnak randevút egymásnak a tájékozódási futók, akkor rendezik a Tavaszi kupát, melyet nem sokkal később a húsvéti tojáskereső verseny követ, ez utóbbit az egyetem botanikus kertjében rendezik meg.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek