Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Olasz tapasztalatok

| Rázó László | Sport

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia két korosztályos csapata is Olaszországban vett részt nemzetközi tornán idén januárban.

Az U13-as együttes Bali Ádám vezetőedző és Csátaljay Gábor másodedző irányításával a perugiai Basket Academy meghívására a 2019-es Winter Tournament-en szerepelt.  

– A tornán hasonló magasságú csapatokkal mérkőztünk meg, az első két meccsen az agresszív védekezés és a jobb technikai tudás könnyű győzelmeket hozott – mondta Bali Ádám vezetőedző. – A harmadik meccsen aztán egy jóval keményebb védekezést képviselő csapat ellen játszottunk, ekkor érezhettük meg, hogy fizikálisan sokkal előrébb kell lépnünk, a csapat hozzáállására ugyanakkor nem lehetett panasz. A harmadik helyért vívott mérkőzésen úgy mentek ki a pályára a srácok, hogy nem lehet más a vége, mint soproni siker. Ez a hozzáállás kifizetődő volt, bízunk benne, hogy a magyar bajnokságban is megmarad.

A Barlai Tamás vezetőedző és Doncsecs Kitti másodedző szakmai irányításával készülő U12-es csapat Rómában szerepelt az In.To.Rome elnevezésű tornán.

Elmondásuk szerint a torna idén keményebb és küzdelmesebb volt, mint a korábbi években.

– Nyolc csapatból a hetedik helyen végeztünk, de mindenképpen pozitívan értékelem a mérkőzéseket. Sokkal keményebb volt a játék, mint amihez hozzászoktunk. Viszont folyamatosan jobban teljesítettünk, jó lett volna még 3–4 ilyen találkozó, akkor még több mindenben tudtunk volna profitálni ebből a fajta kosárlabdából – mondta Barlai Tamás vezetőedző, aki szerint az öt nap azért is nagyon hasznos volt, mert a csapat még inkább összekovácsolódhatott. – Többször sétálnunk Rómában, és nagyon szép helyeket láttunk. A srácok erre is vevők voltak, külön tetszett nekik, hogy hirdettünk egy versenyt, amikor is velünk, edzőkkel készíthettek saját elgondolású fotókat.

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U12-es és U13-as korosztályos csapata is Olaszországban vett részt színvonalas tornákon – a fiatalok sokat tanultak a nemzetközi meccseken

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...