Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ob-n a pingpongosok

Ob-n a pingpongosok

| Munkatársunktól | Sport

Két országos megmérettetésen is részt vettek az elmúlt hetekben a Turris SE Sopron asztaliteniszezői.

Az U9-es és U10-es korosztály számára szervezett Nebuló Kupán nyolc versenyzővel képviseltette magát a soproni egyesület, melynek tagjai komoly eredményeket értek el.

– Gyerekekről van szó, akiknek még tanulniuk kell a megfelelő technikát – kezdte Tóth Tibor, a Turris SE Sopron vezetőedzője. – Ezért a Nebuló Kupán a meccsek eredményei mellett pontozták azt is, hogy az egyes játékelemeket ki, mennyire sajátította el. Külön értékelték a szervát, a pörgetést vagy a többirányú futást. Nagy-nagy örömünkre az összetett csapatversenyt meg tudta nyerni a Turris SE, Péntek Kincső pedig az U9-esek között szerzett bronzérmet.

A Turris játékosai a múlt héten a négynapos országos utánpótlás-bajnokság küzdelmeiben vettek részt. Az U11-esek között a még csak 9 esztendős Péntek Kincső, az U13-asoknál Kiss Máté, az U15-ös korosztályban Fehér Hugo, az U19-eseknél pedig Fehér Leó szerepelt.

– A négy játékosunk közül 3 már a felnőtt csapatainkban is kap lehetőséget, ugyanakkor lényeges, hogy az országos utánpótlástornákon is részt vegyünk – folytatta a vezetőedző. – Az is fontos, hogy az ilyen, országos megmérettetéseken a szakma krémje is ott van. Ha egy játékosunk jól szerepel, könnyebben meghívást kaphat a válogatottba is.

A Soproni Turris SE képviseletében az elmúlt évben Fehér Hugo és Fehér Leó is szerepelt a korosztályos nemzeti együttes bő keretében.

Kapcsolódó cikkek