Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyolcvan pont felett
A BEAC elleni „edzőmeccs” jelentette a főpróbát a szerda esti Euroliga-mérkőzésre Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: két győzelemmel folytatta a csapat

Nyolcvan pont felett

| Rázó László | Sport

Két győztes meccsel folytatta baj­noki szereplését múlt héten a Sopron Basket. A bajnokcsapat a héten kezdi meg az Euroliga-szereplést.

Gáspár Dávid tanítványai az MTK otthonában a vártnál kicsit nehezebben lendültek bele, az első negyed után a fővárosi kék-fehérek vezettek 6 ponttal. Innen aztán már átvette az irányítást a bajnokcsapat, és végül magabiztosan nyerte az összecsapást, a végeredmény: TFSE-MTK – Sopron Basket: 65–87.

Hazai pályán aztán az ELTE-BEAC Újbuda volt az ellenfél. Ez a találkozó jelentette a főpróbát a szerdán induló Euroliga-szezonra. A soproni csapat már az első negyedtől megmutatta erejét. A két center, Tina Krajisnik és Határ Bernadett is jól játszott a találkozón, sok ponttal, lepattanóval segítette a csapatot, így nagyszünetre már 20 pontos különbség alakult ki (44–24).

Fordulás után volt egy rövid holtpont a soproni csapat játékában, ezután azonban ismét magas fokozaton játszottak. A vezetőedző pedig arra is figyelhetett, hogy a fiatalok is elegendő játékidőt kapjanak. A büntetőkkel kicsit hadilábon állt a hazai együttes, viszont sok volt a szerzett labda, ­January pedig igazi játékmesterként 7 gólpasszt osztott ki a meccsen. A végeredmény: Sopron Basket – ELTE-BEAC Újbuda: 82–46.

– Az MTK ellen kicsit beragadtunk a meccs elején, pedig erre külön felhívtam a lányok figyelmét – mondta Gáspár Dávid vezetőedző. – A hazai találkozón minden nevezett játékos lehetőséget kapott, ez nyilván azzal jár, hogy megbontjuk a leghatékonyabb ötösünket, és vannak gyengébb periódusok is a játékunkban. Ezzel együtt most már a szerdai Euroliga-meccsre készülünk, ami óriási kihívás.

A Sopron Basket csapatára két kemény, idegenbeli meccs vár a héten: szerdán este a franciaországi Montpellierben lépnek pályára az Euroligában, vasárnap pedig Győrben játszanak újabb bajnoki mérkőzést a ­Gáspár tanítványok.

Kapcsolódó cikkek