Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nyolcadik lett az SKC csapata

| Munkatársunktól | Sport

A Körmend elleni párharcban alulmaradt az SKC férfi kosárlabdacsapata, a vasiak jutottak a legjobb négybe, a Sopron pedig a nyolcadik helyen zárt. Sabáli Balázs együttesétől óriási bravúr volt, hogy bejutott a rájátszásba.

Az SKC nyolcadikként az alapszakasz-győztes Körmenddel mérkőzött a négy közé jutásért. Az első meccsen a vasi csapat nyert, a soproni találkozó aztán óriási izgalmakat hozott: a meccs elején repülőrajtot vett az SKC, a mérkőzés második felében aztán felzárkózott és fordított a Körmend. A meccsen hét hárompontost szerző Warner vezetésével visszavette az előnyt a hazai csapat, de az utolsó kosarat a Körmend dobta, így győzni tudott Sopronban is. A végeredmény: Sopron KC – Egis-Körmend: 89–90. 

0–2 után sem adta fel a párharcot a Sopron KC, a harmadik, körmendi mérkőzést is kiválóan kezdte a Sopron: 21–9-re is vezetett, szünetre azonban egalizált a Körmend. A meccs második fele már a vasiaké volt, folyamatosan növelte előnyét a bajnokaspiráns, az SKC gyengén dobott, végül csaknem húsz pontos különbség alakult ki. A végeredmény: Egis Körmend – Sopron KC: 78–56.

– A körmendi meccs elején még jól játszottunk, utána azonban egyre inkább kiütközött a mentális és fizikai fáradtság – összegzett Sabáli Balázs vezetőedző. – Köszönet a szurkolóinknak, akik a végsőkig kitartottak mellettünk. Összességében nem lehetünk elégedetlenek, sikerült bejutni a rájátszásba, és megnehezíteni az egyik legjobb magyar csapat dolgát.

A Sopron KC együttese a 2018/19-es szezonban a nyolcadik helyen végzett.

Kapcsolódó cikkek