Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyolcadik kupagyőzelem!
Fotó: MTI–Krizsán Csaba

Nyolcadik kupagyőzelem!

| Rázó László | Sport

Folytatta remek hazai sorozatát a Sopron Basket: Roberto Iniguez tanítványai veretlenül vezetik a bajnoki tabellát, múlt héten pedig a kupadöntőben sem találtak legyőzőre, így ismét városunkba került a Magyar Kupa.

A soproni vezetőedző több fórumon is hangoztatta, hogy a Magyar Kupa nyolcasdöntőjének időpontja nagyon nem szerencsés, hiszen a szombati finálé után kedden már a ­Bourges elleni Euroliga-negyeddöntőben játszott a csapat. Ennek megfelelően a Magyar Kupában a Győr elleni mérkőzésen többet szerepeltek a kiegészítő emberek és kevesebbet a légiósok. A meccs megnyerése így sem okozott gondot a csapatnak, a végeredmény: Sopron Basket – CNB CARGO-UNI Győr: 69–55. 

A DVTK elleni elődöntőben is sok cserével játszott a Sopron Basket, a meccs a harmadik negyedben dőlt el, amikor csak 7 pontot engedett ellenfelének az Iniguez alakulat. A végeredmény: Sopron Basket – Aluinvent DVTK Miskolc: 72–51.

Szombaton aztán következett a tavalyi finálé ismétlése, a Sopron – Szekszárd mérkőzés. Volt miért visszavágni, hiszen tavaly a tolnaiak győztek, ennek megfelelően a Sopron is legerősebb felállásában játszott. A meccs első perceiben Határ Bernadett kosarazott eredményesen, utána pedig megkezdődött a „Turner show”, a soproniak klasszisát nem tudták tartani. Fegyverneky Zsófia és Dupree is kiválóan kosarazott, de az egész csapat ellentmondást nem tűrően játszott. Ennek köszönhetően csak néha tudott feljönni a Szekszárd, a Sopron végig kezében tartotta a meccset, és magabiztosan szerezte meg a klub nyolcadik Magyar Kupa-győzelmét. A végeredmény: Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd: 81–72.

– Figyeltünk a lepattanózásra, tudtuk, hogy ez döntő lesz – mondta Roberto Iniguez.

– Megérdemelten nyertünk, de azt nem tudom, mennyit vett ki a játékosaimból ez a három nap.

Az Euroligában rendezett Sopron Basket – Bourges Basket negyeddöntő első, keddi mérkőzése lapzártánk után ért véget, a második meccset pénteken rendezik Bourges-ban, szükség esetén pedig Sopronban lesz a harmadik mérkőzés március 13-án. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek