Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Női kosárlabda Euroliga - A Dinamo Kurszkkal került egy csoportba a Sopron

| MTI | Sport

A magyar bajnok Sopron Basket kosárlabdacsapata a női Euroliga előző idényében döntős orosz Dinamo Kurszkkal is találkozik a kupasorozat 2019/20-as kiírásának csoportkörében.

A keddi, müncheni sorsoláson a legutóbbi szezonban negyedik Sopront a harmadik kalapból húzták ki, és az orosz gárdán kívül csoportellenfele lesz a török Fenerbahce, az olasz Schio, a spanyol Girona, a francia Lyon, valamint két selejtezős párharc győztese. 

A selejtezőben érdekelt Aluinvent DVTK Miskolc az olasz Reyer Veneziával mérkőzik a főtáblára kerülésért. A párharc győztese az A csoportban játszhat - többek között a címvédő orosz UMMC Jekatyerinburggal -, míg a vesztes az Európa Kupában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A selejtező első mérkőzését szeptember 25-én, a visszavágót október 2-án rendezik, a miskolciak nem kiemeltként hazai pályán kezdenek. A főtáblán október 16-án kezdődik a küzdelem. 

Női kosárlabda Euroliga, a csoportbeosztás (a sorozat honlapja szerint): 

A csoport:

UMMC Jekatyerinburg (orosz), ZVVZ USK Praha (cseh), Tango Bourges Basket (francia), Nagyezsda Orenburg (orosz), TTT Riga (lett), Mithra Castors Braine (belga), Cukurova Basketbol (török), Aluinvent DVTK Miskolc/Reyer Venezia (olasz)

B csoport:

Dinamo Kurszk (orosz), Fenerbahce (török), Sopron Basket, Famila Basket Schio (olasz), Girona (spanyol), Lyon ASVEL Feminin (francia), Arka Gdynia (lengyel)/Botas SK (török), BLMA (francia)/Olimpiakosz (görög)

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.