Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Női kosarasok: kettős siker
A Sopron Basket folytatta menetelését: az Euroligában győzelemmel zárták a lányok a csoportkört és a bajnoki meccsüket is megnyerték Fotó: Németh Péter

Az Euroligában a 4 közé jutásért a török Fenerbahcét fogadják

Női kosarasok: kettős siker

| Rázó László | Sport

Győzelemmel zárta szereplését az Euro­liga-csoportjában, és a bajnokságban is nyerni tudott múlt héten a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttese a francia Bourge csapatát hazai pályán, a Ceglédet pedig idegenben verte.

A Sopron Basket a biztos második hely tudatában fogadta a Bourge Basket csapatát, Roberto Iniguez ugyanakkor úgy hajtotta tanítványait, mintha már a rájátszásban szerepelne az együttes. Kevés pont esett a mérkőzésen, amelyen folyamatosan növelte előnyét a hazai csapat. Az utolsó negyedben mindössze 5 pontot szerzett a Sopron Basket, igaz, a franciák sem brillíroztak a maguk 8 pontjával… Így is biztos győzelemmel zárta az Euroliga-csoportkört a Sopron, amely a török Fenerbahce ellen szerepelhet a legjobb nyolc között. A végeredmény: Sopron Basket–Bourge Basket, 57–50.


A soproni csapat hétvégén a Cegléd ellen játszott idegenben, a meccsen pedig már az első percektől érezni lehetett a két csapat közti tudáskülönbséget. Fegyverneky kiválóan játszott, a Langhorne–Crvendakic kettőst pedig nem tudta tartani a hazai csapat, ez pedig magabiztos soproni győzelmet jelentett. Ez a meccs volt a ponterős center, Crystal Langhorne szezonbeli utolsó mérkőzése Sopronban. A végeredmény: VBW CEKK Cegléd–Sopron Basket, 52–73.
– Az Euroliga-meccsen erős csapatot győztünk le, mindenki harcolt, küzdött, odatette magát, ez vezetett a sikerhez – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. – Cegléden jól kezdtünk, aztán bealudtunk a mérkőzésbe, amiért mérges voltam. A végére aztán ismét összeállt a játékunk – hozzá kell tenni, nagyon nehéz menetelésben van a csapat.


A válogatott fellépése miatt rövid szünet következik a bajnokságban, a Sopron Basket legközelebb február 21-én az MTK ellen lép parkettre.

„A hazai pálya segíthet”

A Sopron Basket rutinos csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia szerint nagyon komoly eredmény, hogy Euroliga-rájátszást érő helyen végzett a csoportkörben a zöld–sárga együttes. – Az pedig, hogy a második helyen végeztünk a csoportban, és kvázi „kis csapatként” az alapszakaszban csupán a Kurszk tudott minket megelőzni, egészen extra teljesítmény a csapattól! Azt gondolom, a szezon eddigi része során bizonyítottuk, hogy Sopronban az ellenfeleinknek minden pontért meg kell küzdeniük, ez alól a Fenerbahce sem lesz kivétel. Természetesen ők a párharc nagy esélyesei, de a pályaelőny nálunk van, és ha szurkolóink segítségével az első mérkőzésen le tudnánk őket győzni, akkor onnantól, a vezetés lélektani előnyével, már bármi elképzelhető.
A török sztárcsapat, Fe­ner­bah­ce elleni párharc első mérkőzését február 28-án rendezik Sopronban. A legjobb négy közé az a csapat jut, amelyik két győzelmet szerez a páros mérkőzés során.

Kapcsolódó cikkek