Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Női hokisok a jégpályán
A soproni női hokicsapat tagjai hetente kétszer edzenek a műjégpályán Fotó: Griechisch Tamás

Női hokisok a jégpályán

| Köves Andrea | Sport

Soproni lányok, asszonyok veszik birtokukba kedd és szombat este a műjégpályát, hogy szenvedélyüknek, a jégkorongnak hódoljanak.

– Tavaly alakult meg a csapatunk, ma már közel húszan járunk rendszeresen a remek hangulatú edzésekre – mesélte Pavelka Krisztina, az egyik alapító. – Többségünknek a gyermeke hokizott, van, akinek a férje, és irigykedve néztük a pálya széléről: mennyire élvezik családtagjaink a játékot, a korong önfeledt kergetését. Ekkor határoztuk el, hogy létrehozunk egy női hokicsapatot Sopronban, szerencsére a jégpálya üzemeltetői is láttak fantáziát az ötletünkben. 

Ne gondolja senki, hogy csupa remek korcsolyatudással rendelkező hölgy a csapat tagja, Krisztina nevetve mesélte, hogy személy szerint ő alig tudott korcsolyázni, amikor belevágott az edzésekbe. Az első alkalmak abból álltak, hogy csetlett-botlott, ma már élvezi a játékot. Speciális hokikorcsolya nélkül is a pályára lehet lépni, a védőfelszerelésekre azonban nagy hangsúlyt fektetnek. Nem maradhat el a térd- és könyökvédő, illetve a sisak sem, a felszerelést kölcsönözni is lehet a Soproni Jégkorong Egyesülettől. A lányok – általában tízen – esténként egymás ellen játszanak.

– Annyi mindenre kell figyelni abban az egy órában a játék során: a korongra, az ütőre, a korcsolyázásra, a helyzetekre, hogy az ember nem tud semmi máson gondolkozni, ez pedig remekül elűzi a stresszt, és napokig tartó energiát ad számunkra – sorolta Krisztina. – Ráadásul a hangulat minden edzésen fergeteges.

A soproni női hokicsapat várja mindazoknak a hölgyeknek a jelentkezését, akik kipróbálnák ezt a szép sportot. Az egyórás edzések kedden nyolc órakor, szombaton hét órakor kezdődnek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.