Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Női hokisok a jégpályán
A soproni női hokicsapat tagjai hetente kétszer edzenek a műjégpályán Fotó: Griechisch Tamás

Női hokisok a jégpályán

| Köves Andrea | Sport

Soproni lányok, asszonyok veszik birtokukba kedd és szombat este a műjégpályát, hogy szenvedélyüknek, a jégkorongnak hódoljanak.

– Tavaly alakult meg a csapatunk, ma már közel húszan járunk rendszeresen a remek hangulatú edzésekre – mesélte Pavelka Krisztina, az egyik alapító. – Többségünknek a gyermeke hokizott, van, akinek a férje, és irigykedve néztük a pálya széléről: mennyire élvezik családtagjaink a játékot, a korong önfeledt kergetését. Ekkor határoztuk el, hogy létrehozunk egy női hokicsapatot Sopronban, szerencsére a jégpálya üzemeltetői is láttak fantáziát az ötletünkben. 

Ne gondolja senki, hogy csupa remek korcsolyatudással rendelkező hölgy a csapat tagja, Krisztina nevetve mesélte, hogy személy szerint ő alig tudott korcsolyázni, amikor belevágott az edzésekbe. Az első alkalmak abból álltak, hogy csetlett-botlott, ma már élvezi a játékot. Speciális hokikorcsolya nélkül is a pályára lehet lépni, a védőfelszerelésekre azonban nagy hangsúlyt fektetnek. Nem maradhat el a térd- és könyökvédő, illetve a sisak sem, a felszerelést kölcsönözni is lehet a Soproni Jégkorong Egyesülettől. A lányok – általában tízen – esténként egymás ellen játszanak.

– Annyi mindenre kell figyelni abban az egy órában a játék során: a korongra, az ütőre, a korcsolyázásra, a helyzetekre, hogy az ember nem tud semmi máson gondolkozni, ez pedig remekül elűzi a stresszt, és napokig tartó energiát ad számunkra – sorolta Krisztina. – Ráadásul a hangulat minden edzésen fergeteges.

A soproni női hokicsapat várja mindazoknak a hölgyeknek a jelentkezését, akik kipróbálnák ezt a szép sportot. Az egyórás edzések kedden nyolc órakor, szombaton hét órakor kezdődnek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.