Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Női Euroliga - A tavalyi bajnok Jekatyerinburggal egy csoportban a Sopron

Női Euroliga - A tavalyi bajnok Jekatyerinburggal egy csoportban a Sopron

| MTI | Sport

A Sopron Basket többek között a tavalyi bajnok Jekatyerinburggal is egy csoportba került a főtáblán a női kosárlabda Euroliga 2020/2021-es idényében.

A müncheni sorsoláson eldőlt, hogy Gáspár Dávid vezetőedző együttesére az ötszörös aranyérmes orosz elitalakulat mellett a francia Bourges és Basket Landes, az olasz Schio, a lett Riga, a török Galatasaray és egy selejtezős ellenfél vár az alapszakaszban.

"Rendkívül kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, amelyben a Jekatyerinburg toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből" - nyilatkozta a klub honlapján Török Zoltán ügyvezető. "Kis túlzással a 2-8. helyen bármi megtörténhet. Az igazi kérdés azonban a klubvezetők délutáni megbeszélésére marad..." - tette hozzá, utalva arra, hogy a FIBA szeptember 1-én dönt a járványhelyzet alapján az Euroliga és az EK lebonyolításának módjáról, illetve időpontjairól.

Az Euroliga küzdelmei márciusban félbeszakadtak a koronavírus-járvány miatt, és a nemzetközi szövetség (FIBA) júniusban úgy döntött, hogy a 2019/2020-as idényben nem hirdet bajnokot.

A tavaly bajnoki ezüstérmes Aluinvent-DVTK Miskolc az Euroliga selejtezőjében kezdi meg szereplését. A miskolciak az Izmit Belediyesporral találkoznak, a párharc első mérkőzését Törökországban rendezik. A selejtezők vesztesei az Európa Kupában folytatják a szezont.

    Az Európa Kupa küzdelmeibe 35 csapat nevezett, köztük három magyar egyesület, az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr, és a VBW CEKK Cegléd. A Szekszárd és a Győr azonos csoportba került a területi alapon kialakított 1-es konferenciában.

Az Euroliga csoportjai:

A csoport:

Dinamo Kurszk (orosz), USK Praha (cseh), Fenerbahce (török), Orenburg (orosz),

Salamanca (spanyol), Lyon (francia), Gdynia (lengyel), DVTK/Izmit (török)

B csoport:

Jekatyerinburg (orosz), SOPRON BASKET, Bourges (francia), Schio (olasz), Riga (lett), Galatasaray (török), Landes (francia), Girona (spanyol)/ACS Sepsi-SIC (román)

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.