Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Népszerűsítették a jégkorongot
Több mint 200 alsós kisdiák ment ki a jégpályára, ahol az egykori NHL-játékossal együtt jéghokizhatott Fotó: Németh Péter

Sopronba érkezett a korábbi válogatott kapuslegenda, Szuper Levente is

Népszerűsítették a jégkorongot

| Rázó László | Sport

Múlt héten Sopronban járt a Magyar Jégkorong Szövetség roadshow-ja – a szervezet ez alkalommal városunkban népszerűsítette a sportágat. A stáb iskolákba és természetesen a műjégpályára is ellátogatott, hogy az ismert sportolók minél több fiatallal találkozhassanak.

Kiss Andrea női válogatott jéghokis és Szuper Levente, 98-szoros válogatott kapus, az első magyar játékos, akit NHL-csapat szerződtetett – többek között ők alkották azt a delegációt, amely a Magyar Jégkorong Szövetség részéről múlt héten városunkba jött. A roadshow keretében ellátogattak a Gárdonyi- és a Lackner-iskolába. A tornatermekben lezajlott programok, vetítés és vetélkedők után mindkét intézmény alsósai kimentek a műjégpályára: ott már a korcsolyázás és a jégkorongsport alapjaival ismerkedhettek meg, természetesen játékos formában.

A Gárdonyiban mintegy 150, a Lacknerben pedig körülbelül 200 gyerek találkozott a sztársportolókkal, akik elmesélték legnagyobb élményeiket a sportágból és személyes ajándékokat is osztottak.

– Nem mindennap jön el Sopronba a hazai jéghoki kapuslegendája. Szuper Levente igazi világsztárnak számít Magyarországon, a fiataloknak hatalmas élményt jelentett, hogy beszélhettek vele, testközelből találkoztak, kérhettek autogramot is – mondta el Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Szövetség elnöke. – Örülök, hogy ilyen komoly volt az érdeklődés, hiszen a tornatermi programok után a két iskolából több mint 200 alsós kisiskolás jött ki a jégpályára.

A sportvezető hozzátette: nagyon bízik benne, hogy a honi jégkorong szövetség road­show-jának meglesz a pozitív hozadéka és ennek hatására még több fiatal próbálja ki a jéghokit vagy a többi jeges sportot városunkban.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek