Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Népszerű  Európa-futás
A 14 és 21 kilométeres táv rajtja a vasárnapi Európa-futáson – sokan teljesítették egyéniben és csapatban is a megmérettetést Fotó: Griechisch Tamás

Népszerű Európa-futás

| Rázó László | Sport

A szervezők szerint minden várakozást felülmúlt a részvétel az idei Európa-futáson. Közel 150-en indultak a különböző távokon.

Kósa István szervező, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta: kicsit tartottak tőle, hogy a kedvezőtlen időjárás visszatartja a futókat, de nem így lett: rengetegen neveztek a helyszínen az idei Európa-futásra. 

– 9-kor indítottuk az öt kilométeres mezőnyt, addigra az eső is elállt. Aztán 9 óra 20-kor dördült el a startpisztoly a 14 és 21 kilométert teljesítő futóknak – kezdte Kósa István. – Nagyon örültünk annak, hogy a dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és dr. Sárvári Szabolcs jegyző által alkotott csapat is nevezett, de például Csollány Szilveszter olimpiai bajnok is a futók között volt. Kiváló hangulatú futóversenyt rendeztünk, jól sikerült a menetirányítás az olyan szakaszokon is, ahol útlezárásra volt szükség, ezúton is köszönjük a rendőrség, a polgárőrség, valamint a segítők és diákok közreműködését.

Kósa István hozzátette: összesen több mint hetvenen dolgoztak azon, hogy jól sikerüljön a futóverseny, a szervezők ráadásul a vírushelyzet miatt különleges szabályokat is hoztak. Mindenkit kértek, hogy a versenyen kívül hordjon maszkot, az egészségügyi szolgálat két mentőautóval volt jelen, és mindenkinek megmérték a testhőmérsékletét.

– Olyan apróságokra is gondoltunk, hogy az üdítőpontokon elhelyezett szőlőcukor ne egy tálban legyen, amiből mindenki vehet. Ehelyett egy papírra helyeztük el a szőlőcukrokat, 5 centis távolságra egymástól, ezzel is próbáltuk óvni a futók egészségét – tette hozzá az SVVSZ elnöke.

A Pannon Work–Sopron Félmaraton – Európa Futás díjátadóján dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester adta át az elismeréseket.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...