Népszerű belvárosi futam

| Munkatársunktól

A sportfelügyelet szervezésében idén is mozgással emlékeztek meg a hűség napjáról Sopronban. Múlt vasárnap a Petőfi térről indult el a népes mezőny, a futók két táv (1,2 és 3,5 kilométer) közül választhattak.

A startpisztoly eldördülése előtt dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, önkormányzati képviselő hangsúlyozta: kiváló ötlet a sportfelügyelet részéről, hogy egy közösségformáló sportesemény is emlékeztet bennünket arra, hogy Sopron 1921. december 14-én hűséget tett a magyar haza mellett.

A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a hűség napi futás résztvevői közül nehogy valaki sérülést szenvedjen: az alapos bemelegítést Szegedi Róbert és Baranyai Norbert tartotta.

Ezután kezdetét vette a gyönyörű környezetben lebonyolított belvárosi futás. A gyermek és felnőtt korosztályban is négy–négy korcsoportot indítottak. A fiatalabb sportolók 1,2 kilométeres távot teljesítettek, a többiek pedig nemcsak a Várkerület, hanem a Deák tér irányába, több utcán keresztül futottak, ők 3,5 kilométert tettek meg.

– Örömteli számunkra, hogy az idei futáson mintegy 160-an vettek részt, úgy érzem, ezzel idén is méltó módon kapcsolódtunk a hűség napi rendezvényekhez – mondta Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. – A részvétel természetesen díjmentes volt, az egyes kategóriák legjobbjait oklevéllel, éremmel és serleggel díjaztuk.

Teljes verzió