Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nemzetközi sikerek

Török Zoltán: 2017 nagy eredménye a Civitas Fidelissima díj

Nemzetközi sikerek

| Rázó László | Sport

Egyértelműen a Civisas Fidelissima díjat nevezte a 2017-es év legnagyobb sikerének Török Zoltán. A Sopron Basket női kosárlabdacsapatának ügyvezetője örül annak, hogy idén már nemcsak Magyarországon, hanem Európában is méltó módon képviseli a várost a csapat.

Bajnoki és Magyar Kupa elsőség, komoly sikerek az Euroligában – Török Zoltán mégis egy soproni elismerést nevezett a legnagyobb sikernek a 2017-es évre visszatekintve: a Sopron Basket női együttese ugyanis megkapta a Civitas Fidelissima díjat.


– Mindig óriási öröm hazánkban bajnoknak, kupagyőztesnek lenni, idén mindkettő megadatott nekünk, és az is óriási siker, hogy immár tizenegyedszer emelhettük magasba a bajnoki trófeát – mondta el Török Zoltán. – Nem csupán ennek az évnek, hanem a korábbi esztendők, évtizedek kitartó munkájának köszönhetően idén óriási megtiszteltetésben volt részünk, hiszen Civitas Fidelissima díjat kaptunk a várostól. Így a 2017-es év ennek az elismerésnek az odaítéléséről marad emlékezetes számunkra.


A sportvezető hozzátette: nagy öröm számára, hogy a tavaszi elsőségek után ősszel már egybecsengett a csapat szereplése a klub vágyaival, azaz nemzetközi sikerekkel Európában is méltó módon képviseli városunkat a Sopron Basket. Török Zoltán szerint bár korai még mérleget vonni a szereplésről, az biztos, hogy jó úton jár a csapat.


A 2017-es eredmények között említette a klubvezető, hogy tovább épült–szépült az aréna. – Komoly fejlesztések történtek, amelyek nagy örömömre a külső környezetet is jelentősen érintették.  Ebben a város játszotta a főszerepet, de a mi munkánk is benne van. Célunk, hogy 2–3 éven belül olyan színvonalú sportlétesítményünk legyen, mintha új aréna épült volna – zárta Török Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...