Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nemzetközi megmérettetés
– Nagyon színvonalas versenyt tudtunk rendezni, olyan cselgáncsozók jöttek Sopronba, akik korábban több nagy, nemzetközi megmérettetésen is értek el eredményeket – mondta a hétvégi versenyről Barasits György szervező. Fotó: Németh Péter

Judo: Rangos felnőtt és ifjúsági mérkőzéseknek adott otthont Sopron

Nemzetközi megmérettetés

| Munkatársunktól | Sport

Múlt vasárnap rendezték városunkban a 4. Sopron Kupa Open abszolút kategóriás férfi országos bajnokságot. A felnőttek mellett a fiatalok között is több bajnokot avattak, hiszen itt volt az ifjúsági judo-diákolimpia országos döntője.

Barasits György, a Soproni Judo SE elnöke, a versenyek szervezője a Soproni Téma kérdésére elmondta: a felnőtteknél az abszolút kategóriás verseny azt jelenti, hogy nincsenek elkülönítve súlycsoportok.

– Ez a fajta verseny Japánból származik, ilyenkor összekerülhet egy nyolcvan kilós cselgáncsozó egy 120 kilós versenyzővel. Az persze elsősorban a technika kérdése, hogy végül ki győz a küzdelemben. Nagyon színvonalas versenyt tudtunk rendezni, olyan cselgáncsozók jöttek Sopronba, akik korábban több nagy, nemzetközi megmérettetésen is értek el eredményeket.

Az abszolút kategóriás férfi felnőtt versenyre nyolcan neveztek. Őket két négyes csoportra osztották, amelyben körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a cselgáncsozók. Ezután a legjobb négy judós keresztbejátszással döntött arról, melyik két sportoló jut a döntőbe. A finálét végül Ohát Zalán nyerte, a 2. helyen pedig Rábai László személyében egy soproni versenyző végzett.

Ifjúsági judo-diákolimpia

A férfi ob-vel egy napon rendezték meg az ifjúsági judo-diákolimpia országos fináléját. A lányok és a fiúk versenyében is 8–8 súlycsoportba sorolták a mintegy 160 versenyzőt, így nem kevesebb mint 16 bajnokot avattak a Novomatic-arénában.

A soproni versenyzők is kitettek magukért, hiszen a tizenhat éves Kóródi Zsombor a kilencven kilogrammosok mezőnyében végzett a harmadik helyen, míg a szintén 16 esztendős Sípos Attila a +90 kilogrammosok között léphetett fel a dobogó harmadik fokára.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...