Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Nem a díjakra koncentrálok”
Gabby Williams (b) jövőre is a Sopron Basketnél pattogtat. Fotó: fiba.com

„Nem a díjakra koncentrálok”

| Rázó László | Sport

A 2020/21-es szezon legjobb védőjátékosának járó díjat vette át az Euroliga négyesdöntő előtt a Sopron Basket játékosa, Gabby Williams. A kosaras a szezon legjobb ötösébe is bekerült.

– Gratulálunk az Euroligában elnyert elismeréshez! Szerinted minek köszönhető a díj, és hogy értékeled saját teljesítményed?

– A magam részéről próbálok nem a díjakra koncentrálni. Ezek elvonhatják a figyelmemet a célomról, hogy minden mérkőzést megnyerjünk. Megtiszteltetés, hogy ilyen egyéni elismeréseket kaptam, és ezek megerősítenek abban, hogy valóban keményen dolgozom. Azonban ezek a díjak sohasem jelenthetik számomra a legkomolyabb célokat.

– Mennyire vagy elégedett a csapat Euroliga-szereplésével, milyen érzés volt kívülről nézni a kiélezett bronzmeccset?

– Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A bennem lakozó versenyző nyilván csalódott egy picit, hiszen nem jutottunk be a döntőbe, ráadásul a bronzmeccsen a térdsérülésem miatt nem játszhattam. Az viszont, hogy láthattam, milyen keményen küzdenek a csapattársaim, és mennyire jól játszanak a Fenerbahce ellen, sokkal jobb kedvre derített, és nagyon büszke voltam rájuk.

– Milyen esélyeket látsz a magyarországi bajnoki cím megszerzésére?

– Úgy gondolom, a döntőben folytatnunk kell azt, amit az egész szezonban csináltunk: bíznunk kell magunkban és egymásban. Egész évben nagyon keményen dolgoztunk, folyamatosan mentünk előre, szóval tartozunk magunknak annyival, hogy megnyerjük a bajnoki címet.

– Hogy érzed magad Sopronban, mennyire tudtál ismerkedni, esetleg barátokat szerezni városunkban?

– Mióta itt vagyok, egész idő alatt el voltunk zárva a külvilágtól a vírus miatt, ennek ellenére nagyon boldog vagyok itt a városban és a csapatnál is. A klub, a stáb, és mindenki őszinte törődést mutatott felém, ez fontos számomra magánemberként és kosárlabdázóként egyaránt. Nagyon örülök annak, hogy úgy döntöttem: visszatérek a következő idényre. Remélem, amikor a vírushelyzet javul, több lehetőségem lesz felfedezni Sopront.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...