Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Négy között a Sopron Basket
A Sopron Basket két könnyed győzelemmel jutott a bajnoki elődöntőbe Fotó: Németh Péter

Már a bajnoki meccseken is az Euroligára készültek a soproni lányok

Négy között a Sopron Basket

| Rázó László | Sport

Ahogy az várható volt, különösebb gond nélkül lépett a bajnoki rájátszásban a legjobb négy közé a Sopron Basket. A bajnoki elődöntőben a Zalaegerszeg ellen játszik a soproni csapat.

Roberto Iniguez tanítványait megizzasztani sem tudta a Cegléd a negyeddöntő két mérkőzésén, a csapat leginkább az Euroliga négyesdöntőjére készült az edzőmeccsjellegű összecsapásokkal. Érdekesség, hogy a múlt hétvégére a Ceglédnek nem állt rendelkezésére megfelelő csarnok, így a két csapat megegyezése alapján a szerdai után a szombati meccset is Sopronban rendezték. Jellemző adat a két találkozóra, hogy az első negyeddöntőben 34, a második meccsen pedig 31 pontot tudott dobni a ceglédi együttes. A soproni csapat végig nagy sebességgel, már a Final4-ra készülve játszott. A végeredmények: Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd: 90–34; VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket: 31–75.

– Jó munkát végeztünk az elődöntőben, az első körön ezzel túl vagyunk – értékelt Roberto Iniguez. – Készülünk az Euroliga négyesdöntőjére, sok energiára és hitre van szükségünk, de ígérem, mindent meg fogunk tenni a hétvégi meccseken.

A bajnoki elődöntőben a Zalaegerszeg lesz a soproni csapat ellenfele, az első meccset a Final4 után, április 18-án rendezik.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Mozgalmas teniszélet

Mozgalmas teniszélet

2021. 04. 07. | Pluzsik Tamás

Sopron úttörő szerepet játszott a magyar teniszéletben, az első sportági társaság például már 1893-ban megalakult. Időutazásunkban fontos szerepet kap Conrád Kálmán is.