Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagyon akarták a sikert...
A Soproni Tigrisek bajnok kerekesszékes kosárlabdacsapata.

„Igazi bajnoki döntő volt a DVTK elleni találkozó”

Nagyon akarták a sikert...

| Munkatársunktól | Sport

Története 5. bajnoki címét szerezte meg a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata. A Nagy Tamás és Nagy Balázs által edzett együttes a bajnoki elsőség mellett a Magyar Kupát is elhódította. A szezonról Nagy Tamást, a Soproni Tigrisek SE elnökét kérdeztük.

– Sikerült visszahódítani a bajnoki címet a kerekesszékes csapatnak. Mi volt a siker kulcsa?

– Elsősorban mentálisan emelkedtünk a mezőny fölé. Nagyon jó csapat jött össze az idei szezonra, és a csapat kifejezés itt szó szerint értendő: egy kiváló baráti közösség alkotja az együttesünket. Érzékelhető volt, hogy mi nagyon nyerni szeretnénk.

– Az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa egy rendkívül pontgazdag mérkőzésen...

– Nem mindennapi egy kerekesszékes meccsen, hogy már a szünetben 81 pontot dobjon a két együttes. Igazi bajnoki döntő volt a DVTK elleni találkozó, amelyen lehengerlően játszottunk, így végül magabiztosan győztünk. Érdekesség, hogy egyik játékosunk az első félidő utolsó másodpercében a saját térfelünkről dobott csont nélküli hárompontost, ilyet ép csapatok meccsén is ritkán lehet látni…

– 10 éves a soproni csapat, mennyit fejlődött a kerekesszékes kosárlabda?

– Jelenleg már öt csapat van a bajnokságban, ami pozitív, ugyanakkor fontos lenne, hogy minél több fiatalt bevonjunk a sportágba. A mi csapatunk is rutinosabb, idősebb játékosokból áll, folyamatosan próbálkozunk azzal, hogy a fiatalabb korosztályt is megcélozzuk, hívjuk őket edzeni. A feltételek ugyanakkor egyértelműen javultak: ma már minden fordulót Székesfehérváron, az MKOSZ Csarnokban rendeznek. A létesítményhez akadálymentes szálloda is kapcsolódik, így sokkal egyszerűbb dolgunk van.

– A címvédés az egyértelmű cél a következő szezonban?

– Bizony, az első feladat minden bizonnyal a kupagyőzelem megvédése lesz, hiszen azt már szeptemberben megtehetjük. Természetesen a bajnoki cím megszerzése jövőre is határozott célunk, ugyanakkor szeretnénk egy kicsit belekóstolni a 3×3-as kosárlabdába is. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...