Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagy célokért küzdenek
Valerio-Bodon Vincent az első bajnoki mérkőzésen, a Debrecen ellen kezdőként lépett pályára. Fotó: SKC – Wölfinger Béla

Valerio-Bodon Vincent: Jól érzem magam az SKC-nál

Nagy célokért küzdenek

| Rázó László | Sport

21 évesen az SKC meghatározó játékosa lehet Valerio-Bodon Vincent. A magyar anyától és dominikai apától származó, 207 centiméter magas bedobó szerint elsősorban fizikálisan kell fejlődnie, ugyanakkor ez nem mehet a dinamizmusa, gyorsasága rovására.

– Hogy sikerült a beilleszkedésed a Sopron KC-nál?

– Nagyon könnyen ment, rendkívül befogadó a társaság, segítőkészek voltak a srácok és a szakvezetés is. Korábban már sokszor tapasztaltam, hogy előítéletesek velem az emberek, csapattársak, talán beképzeltnek vagy flegmának hisznek, nem tudom. Ugyanakkor ennek itt, Sopronban nyomát sem tapasztaltam, tiszta lappal indultam mindenkinél, jól is érzem magam.

– Volt már időd megismerni a várost?

– Korábban is voltak már itteni tapasztalataim, hiszen Szegedi Róbert erőnléti edzővel két alkalommal is készültem Sopronban egy-egy hónapot a nyári időszakban. Akkor már feltérképeztem a települést, most pedig még több alkalmam volt erre, hiszen ide költöztem. Nem hatalmas város, ugyanakkor szép, tisztán tartják, és minden elérhető, amire szükségem lehet a mindennapi életben.

– Az edzőmeccseken kezdőként léptél pályára, hogy viseled a nagyobb felelősséget?

– Nem is az a fontos, hogy kezdőként lépek-e pályára, hanem az, hogy éljek a lehetőséggel abban az időszakban, amit a pályán töltök. Ez vezérel, ennek próbálok maximálisan megfelelni. Nagyon keményen edzettem most nyáron is, azt gondolom, hogy oka van annak, hogy a szakmai stáb bízik bennem, de ez nem jön magától. Ugyanakkor ezzel sem elégedhetek meg, tovább szeretném fejleszteni a játékomat, a technikámat.

– Miben érzed magad erősnek a pályán, és mit gondolsz, miben kell még előrelépned?

– Nyilván előny a magasságom, emellett gyors és atlétikus, dinamikusan mozgó játékos vagyok, jól látok a pályán, ez nagyon fontos a csapatjáték szempontjából. Bátran dobom el a hárompontosokat, és a felkészülési időszakban jól is mentek a dobások. Tavaly voltak problémáim, kicsit szétesett a dobótechnikám, ezen sokat csiszoltunk idén. Fejlődnöm fizikailag kell, ugyanakkor nem célom, hogy kigyúrjam magam, mert az izomtömeg nem mehet a gyorsaság rovására, a dinamikámból nem szeretnék veszíteni. Elsősorban védekezésben kell fizikálisan fejlődnöm, mert nagyon erős kosárlabdázókat kell megállítani az első osztályban.

– Milyen szerepléssel lennél elégedett idén?

– Nem szeretek jóslatokba bocsátkozni, ugyanakkor azt látom, hogy edzésről edzésre áll össze a csapat. Ha mindenki beleteszi a maximumot, akkor kiváló együttes lehet az idei SKC, amely komoly célokért küzdhet.

Kapcsolódó cikkek