Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Mozgássérültek a kosáredzése

| Madarász Réka | Sport

Tizenhét sérült vett részt csütörtökön a Soproni Tigrisek Sportegyesület edzésén. A fogyatékkal élők hatalmas lelkesedéssel izgulták végig a kerekesszékes kosárlabdacsapat mozgalmas játékát.

A Virágfüzér Sérültek Napközi Otthonának tagjai a múlt héten a Papréti Tornacsarnokba látogattak, hogy megnézzék a hozzájuk hasonlóan fogyatékkal élő kosarasok küzdelmét.

– A napköziseink a Tigrisek iránt a sorsközösség miatt is különös szimpátiát éreznek. Sokan közülük még soha nem voltak meccsen, sőt ekkora tornacsarnokban sem jártak még – mesélte Kissné Mayer Mária, a napközi vezetője. – A sport az életük része: mindennap tízórai után 20 percet, csütörtökönként pedig az intézmény konditermében jó egy órát tornáznak. Egy szomatopedagógus és egy konduktor – a Hova Tovább Közhasznú Alapítvány jóvoltából – heti kétszer mozgásfejlesztést tart nekik.

A csapat pörgött rendesen, a napközisek még egy nagy esést is láthattak, amiből szerencsére nem lett baj. Magyar András, a Tigrisek edzője elmondta, a kosarasok speciális sportszékben ülnek, ami a lábat helyettesíti, a játék szabályai, a technika és a taktika azonban ugyanaz, mint a normál kosárlabdánál.
– Öt éve alakult a csapatunk – tudtuk meg az edzőtől. – Utcai székekkel kezdtünk, teljesen amatőr szinten, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy pár év alatt magyar bajnokok lettünk.

A csapat komolyan veszi a „segítsünk a sorstársaknak” szlogent. Bemutató mérkőzéseket tartottak például Kaposváron, ahol az érdeklődők kipróbálhatták a székeket is. Szeretnének erőt adni a többi fogyatékkal élőnek, akiknek azt az üzenetet kívánják átadni, hogy a legnehezebb helyzetből is van kiút.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.