Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mozgásban  a Darazsak
A Soproni Darazsak Akadémia játékosai edzenek, a szakmai stáb tagjai pedig nemzetközi, online kurzusokon vesznek részt Fotó: Németh Péter

Mozgásban a Darazsak

| Munkatársunktól | Sport

A higiéniai szabályokat maximálisan betartva, de szinte teljes intenzitással edzenek a Soproni Darazsak Akadémia fiataljai.

Hollós Anna szakmai igazgató elmondta: a kijárási korlátozás idején sem állt le a munka a Darazsaknál, néhány nap szünet csak márciusban volt. Ezután egyénileg digitális edzésterv alapján dolgoztak a játékosok, az arénában pedig – a vonatkozó előírásokat és szakmai ajánlásokat betartva – négyesével gyakorolhattak, de csak kontakt nélküli mozgáselemeket. 

– A korlátozások feloldása után minden gyerek megjelent az edzőtermeinkben – mondta Hollós Anna. – Tíz főben korlátozzuk a tréningek létszámát, az egyes edzések között 10–15 perces szüneteket tartunk, amikor fertőtlenítés zajlik. Az ifjú kosarasoknál is végzünk testhőmérséklet-mérést, erről naplót is vezetünk, kikérdezzük őket az esetleges tünetekről, mielőtt megkezdjük a gyakorlatokat. A sportolók mellett csak a szakmai stáb tagjai és az aréna dolgozói tartózkodhatnak a létesítményben.

A szakmai igazgató hozzátette: mivel az ilyenkor szokásos országos döntők, kiélezett bajnoki meccsek helyett csak edzeni tudnak, a felszabaduló energiákat nemzetközi online képzésekre fordítják.

– A szakmai stáb öt tagja végez egy olyan képzést, amelyet a kosárlabda berkekben is jól csengő Barcelona szervez – tette hozzá Hollós Anna. – Heten pedig egy utánpótlásképzésre koncentráló, litván kurzuson vesznek részt. Emellett bővítjük a szakmai videotárunkat is, azon dolgozunk, hogy minél több videós anyag is a stábtagok és a játékosok rendelkezésére álljon.

Kapcsolódó cikkek