Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

MKOSZ: felfüggesztették a bajnokságokat

| Rázó László | Sport

Ami két hete még valószínűtlennek tűnt, múlt hétre valósággá vált, hiszen a honi kosárlabdában is felgyorsultak az események: a klubokkal folytatott egyeztetéseket követően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a koronavírus terjedése miatt felfüggesztette valamennyi versenysorozatát.

Ez azt jelenti, hogy sem a profi klubok, sem az amatőrök nem játszanak meccseket. A szabály természetesen a válogatottakra és az utánpótlás-bajnokságokra is vonatkozik.  

A döntéskor az MKOSZ figyelembe vette az NB I-es és NB II-es klubok véleményét. Ez alapján határoztak arról, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján befejezik. A döntés a 2019/20-as bajnokság összes korosztályára, a női és férfi bajnokságokra is érvényes. Ami különösen hátrányosan érinti a soproni kosárlabdát: a Sopron Basket együttese így hiába nyerte meg a bajnokság alapszakaszát, és várta jó eséllyel a rájátszást. A csapatnak nem lesz esélye megvédeni a bajnoki címét, hiszen a döntés arra is kitér: az idei szezonban egyik kiírásban sem hirdetnek bajnokot – és kiesőt sem. A nemzetközi kupában történő szereplésről egyelőre nem született döntés. Az azonban biztossá vált, hogy a férfiak számára kiírt Magyar Kupa fináléját sem rendezik meg az idei szezonban, igaz, az SKC nem vívta ki a nyolcasdöntőben a szereplés jogát. A hölgyeknél viszont már lezárult a kupadöntő, amely a Sopron Basket sikerét hozta. Így egy trófeát biztosan nyertek idén a soproni élcsapatok. 

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.