Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

MKOSZ: felfüggesztették a bajnokságokat

| Rázó László | Sport

Ami két hete még valószínűtlennek tűnt, múlt hétre valósággá vált, hiszen a honi kosárlabdában is felgyorsultak az események: a klubokkal folytatott egyeztetéseket követően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a koronavírus terjedése miatt felfüggesztette valamennyi versenysorozatát.

Ez azt jelenti, hogy sem a profi klubok, sem az amatőrök nem játszanak meccseket. A szabály természetesen a válogatottakra és az utánpótlás-bajnokságokra is vonatkozik.  

A döntéskor az MKOSZ figyelembe vette az NB I-es és NB II-es klubok véleményét. Ez alapján határoztak arról, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján befejezik. A döntés a 2019/20-as bajnokság összes korosztályára, a női és férfi bajnokságokra is érvényes. Ami különösen hátrányosan érinti a soproni kosárlabdát: a Sopron Basket együttese így hiába nyerte meg a bajnokság alapszakaszát, és várta jó eséllyel a rájátszást. A csapatnak nem lesz esélye megvédeni a bajnoki címét, hiszen a döntés arra is kitér: az idei szezonban egyik kiírásban sem hirdetnek bajnokot – és kiesőt sem. A nemzetközi kupában történő szereplésről egyelőre nem született döntés. Az azonban biztossá vált, hogy a férfiak számára kiírt Magyar Kupa fináléját sem rendezik meg az idei szezonban, igaz, az SKC nem vívta ki a nyolcasdöntőben a szereplés jogát. A hölgyeknél viszont már lezárult a kupadöntő, amely a Sopron Basket sikerét hozta. Így egy trófeát biztosan nyertek idén a soproni élcsapatok. 

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.