Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Mirelit-Zimankó Kupa
A Mirelit-Zimankó Kupa népszerű volt a tájékozódási és a terepfutók körében is

Mirelit-Zimankó Kupa

| Munkatársunktól | Sport

A tájékozódási és terepfutók idei évzáró versenyét rendezték meg a hétvégén a Soproni-hegységben. A Mirelit-Zimankó Kupa idén is népszerű volt.

A táj- és terepfutó szezon márciustól októberig tart, az évadot lezáró, nagyszabású kupát hagyományosan december elején rendezi meg a SMAFC Tájfutó Szakosztálya. A Soproni-hegységben, a Hidegvízvölgy térségében kétnapos futóversenyen vehettek részt azok a sportolók, akiket nem riasztott vissza a kimondottan hűvös, hétvégi időjárás. 

– Egy futót általában nem zavar a hideg, megszoktuk, hogy ilyenkor is mennek a lábunkba a kilométerek, leginkább csak arra kell figyelni, hogy a hidegben megfelelő legyen a sportolók öltözete – mondta Molnár Tibor szervező, a SMAFC Tájfutó Szakosztályának vezetője. – A Mirelit-Zimankó Kupa kimondottan népszerű szokott lenni a tájékozódási és terepfutók körében: nemcsak Sopron környékéről, hanem hagyományosan Ausztriából is sokan jönnek és teljesítik a távokat, a két napon összesen csaknem száznegyven futó mérette meg magát.

A tájékozódási és terepfutók számára legközelebb márciusban szerveznek versenyt. A szakosztályvezető szerint azonban szó sincs arról, hogy leállnának a sportolók: ilyenkor van az alapozás időszaka, mindenki gyűjti a kilométereket, hogy a következő szezon versenyein a lehető legjobb eredményeket érje el.

Kapcsolódó cikkek

Sportos évértékelő

2018. 12. 12. | Munkatársunktól

Az önkormányzat sportfelügyeleti csoportja a múlt héten tartotta meg hagyományos évértékelőjét, amelyen a városban működő sportszervezetek, egyesületek, klubok vezetői, képviselői vettek részt.