Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Megyei kosárlabda

| Munkatársunktól | Sport

Idén a férfiaknál húsz, a hölgyeknél pedig négy csapat részvételével zajlik a Győr–Moson–Sopron megyei kosárlabda-bajnokság.

Bácskai Kornél, a megyei szövetség elnöke elmondta: örömteli, hogy a férfiaknál Budapest és Pest megye után a legtöbb csapat a mi térségünkben vesz részt a megyei bajnokság küzdelmeiben.

– Az alapszakasz során a soproni csoportban 9, míg a győriben 11 csapat mérkőzik meg kétkörös, bajnoki rendszerben – mondta el Bácskai Kornél. – Az alapszakasz után négyesdöntőt rendezünk.
Bácskai Kornél

A sportvezető hozzátette: nagy öröm a szövetség számára, hogy idén végre a hölgyeknek is meg tudták rendezni a megyei bajnokságot. Négy csapat vesz részt a küzdelmekben.

– Ez a megye mindig is kiemelkedő volt a kosárlabda utánpótlás-képzésben – tette hozzá Bácskai Kornél. – Ennek köszönhető, hogy ilyen népszerű a megyei bajnokság is, hiszen azok a fiatal játékosok, akik nem kerülnek profi csapatokhoz, rendszeresen vívhatnak színvonalas bajnoki mérkőzéseket. Sok csapat hosszú évek óta rendszeres résztvevője a megyei bajnokságnak, de örömömre szolgál, hogy mindig vannak újak, idén például U99 néven egy soproni csapattal bővült a megyei együttesek palettája.


Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.