Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megyei foci: parádés menetelés
A második félidőben kétszer is a kapuba talált a soproni csapat Fotó: Németh Péter

Megyei foci: parádés menetelés

| Páder Vilmos | Sport

Kifogástalanul teljesített a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizenegyedik fordulójában is az SC Sopron csapata. A Csorna elleni mérkőzésen 2–1 arányban nyertek a soproni focisták. Ez azért is nagy szó, mert a rábaközi alakulat (volt) a bajnokság egyik nagy esélyese.

A találkozó első félidejében a vendég csornaiak mindent egy lapra tettek fel, nagy nyomás alá helyezték Kelemenéket, de a kiváló csapatkapitány által vezetett védelem mindent visszavert. A második játékrészben már veszített erejéből Marton Miklós edző csapata, és Honyákék egyre erőteljesebben veszélyeztették az ellenfél kapuját. Ágoston Zsolt, a hazaiak mestere pályára küldte a sérüléséből felépült Purt Patrikot. A tehetséges játékos nyolc perc játék után, a nyolcvanadik percben látványos, negyvenméteres átadással indította Kocsis Ármint, aki lefutotta védőjét és tizenkét méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A parádés gól megfogta a vendégeket. Ezt a helyzetet Honyák rendkívüli gyorsaságának köszönhetően kihasználta, betört a tizenhatosra, s a kapu bal alsó sarkába lőtte csapata második gólját. A 88. percben a soproni védők hibáját kihasználták a csornaiak, Simon András szépített, így alakult ki a végeredmény: 2–1.  

A hétszáz főre nőtt szurkolótábor jól szórakozott, folyamatosan zúgott a vastaps, így köszönték meg a tíz forduló óta tartó győzelmi sorozatot.

– A mérkőzések hangulata, a sorozatos győzelmek az 1993-as SLC időszakot idézik – mondta a meccs után lapunknak az egyik szurkoló, Maráczi József. Pécsi Ágoston szerint kemény, de sportszerű mérkőzésen megérdemelten nyertek a soproni fiatalok. Hasonló véleményen volt Galambos György is: nagy küzdelemben igazságos eredmény született.

További eredmények:

Öregfiúk bajnokság: SC Sopron – Vág: 8–0

A hazai kedvencek, Tikosi 3, Szabó Viktor 2, Argyelán 1, Gombás 1, Kelemen 1 góljával a klasszikus labdarúgás szépségét mutatták be a közönségnek. Tikosi Gyula, a házi gólkirály már 22 találatnál jár.

SFAC – Fertőszentmiklós: 1–2

A soproni csapat sorsát a korai kiállítás megpecsételte. A tíz fordulón keresztül gólt nem rúgó, pontot nem szerző Fertőszentmiklós győzelme meglepetés. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek