Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megyei floorballdöntők
A floorball hasonlít a jégkorongra, ugyanakkor ebben a sportágban kevesebb a testi kontaktus. Fotó: Németh Péter

„Nagyon izgalmas, pörgős sportról van szó”

Megyei floorballdöntők

| Munkatársunktól | Sport

Több általános és középiskolai korcsoportnak is megyei floorballdöntőket rendeztek Sopronban. A legjobb diákcsapatok az országos elődöntőkben folytathatják.

A leginkább teremhokinak nevezhető játéknak két verziójából a kispályás floorballban ügyeskedhettek a soproni diákok. Ez azt jelenti, hogy kapus nélkül játszanak, három a három ellen, 20×10 méteres pályán.


– Hat korcsoportban rendeztük meg a floorball diákolimpia megyei döntőit, különböző iskolák adták a helyszínt – mondta Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – Az első–másodikasoktól egészen az érettségizőkig voltak résztvevőink.Kimondottan jól játszottak a soproni diákok ebben a sportágban, hiszen minden korcsoportból lesz résztvevő az országos elődöntőkben, ide lehetett ugyanis jutni a megyei finálékból. Az általános iskolák közül a német nemzetiségi, a Lackner és az Orsolya, míg a középiskoláknál a Handler, a Roth és szintén az Orsolya diákjai szerepeltek kiemelkedően.


Múlt héten a Szent Orsolya Gimnázium adott otthont az V–VI. korcsoportok döntőinek. Kincse Szabolcs testnevelő elmondta: a floorball annyiban hasonlít a jégkoronghoz, hogy ütővel játsszák, ugyanakkor teremben csapnak össze az ellenfelek, és a kapus kivételével nincs speciális felszerelés a játékosokon.

– A floorball és a jégkorong között az is jelentős különbség, hogy az előbbiben csak minimálisan megengedett a testi kontaktus, nincs lökés vagy szorítás, ami a jéghokiban természetes – folytatta Kincse Szabolcs. – Értelemszerűen korcsolya sincs, normál sportcipőben játszanak a csapatok egy műanyag labdával. Nagyon izgalmas, pörgős sportról van szó, amely városunkban elsősorban a diákok körében népszerű. Maga a játék Amerikából és Svédországból származik. Városunkban Szittner Lajos testnevelő honosította meg.


Kapcsolódó cikkek