Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megvan a második hely!
A Sopron Basket óriási bravúrt ért el, ismét második helyen végzett csoportjában, így pályaelőnyből kezdheti március 5-én a rájátszást az Euroligában. Felvételünkön a csapat és a lelkes sopro

„Nem adtuk fel, hittünk magunkban, mérkőzésről mérkőzésre haladtunk”

Megvan a második hely!

| Rázó László | Sport

A francia Bourges elleni negyeddöntőt Sopronban március 5-én kezdi a Sopron Basket csapata. Roberto Iniguez együttese óriási bravúrral legyőzte a Rigát, és idén ismét megszerezte a második helyet az Euroliga-csoportjában.

A rigai mérkőzésen hamar beindult a soproni támadógépezet: Duprée vezetésével ontották a pontokat a soproni hölgyek, két negyed után 48 pont állt a vendégcsapat neve mellett. Az előnyt végig megőrizte az Iniguez csapat, és biztosan nyerte a találkozót. A végeredmény: TTT Riga – Sopron Basket: 71–79. A slusszpoén pedig ekkor következett: a francia Carolo Basket hosszabbítás után legyőzte a Fenerbahce együttesét, így idén is sikerült azt a hatalmas bravúrt véghezvinni, hogy a bombaerős Euroligában a csoport második helyén végzett a soproni csapat. Roberto Iniguez együttese a francia Bourges elleni (két győzelemig tartó) negyeddöntőt pályaelőnyből kezdheti március 5-én, majd március 8-án Bourges-ban csapnak össze a csapatok. Szükség esetén Sopronban rendezik március 13-án a harmadik mérkőzést. A Sopron Basket PEAC-Pécs elleni bajnokiját március 26-ra halasztották.

– Nagyon kiegyenlített csoportot hagytunk magunk mögött, nehéz mérkőzésekkel – összegzett a vezetőedző.

– Rettentő büszke vagyok a második helyre, ahol végeztünk! A nehéz pillanatokban sem adtuk fel, hittünk magunkban, mérkőzésről mérkőzésre haladtunk, és ez meghozta a gyümölcsét. Nagyon örültem a rigai meccs után, amikor megtudtam, hogy másodikak lettünk, de azt kell mondanom, igazán nincs nagy különbség a második és a harmadik hely között. A lényeg az volt, hogy elkerüljük a negyedik helyet, ezáltal a címvédő Jekatyerinburgot. Nem tudom, mennyi előnyt hoz összességében a hazai pálya, sokszor ugyanis az az érzésem, hogy idegenben jobb teljesítményre vagyunk képesek, mint itthon. Nem visznek el minket az érzelmeink, mint itthon, igaz, így viszont számíthatunk a közönségünk támogatására.

Kupadöntő rossz időpontban

Csütörtöktől a Magyar Kupa döntőjét rendezik meg a női kosárlabdában. Természetesen a nyolcas finálé résztvevője a már alapszakasz-győztesnek számító Sopron Basket is. Roberto Iniguez vezetőedző azonban nem ért egyet a rendezés időpontjával.

– Ha én hozhattam volna meg a döntést a Magyar Kupával kapcsolatban, akkor az lett volna, hogy nem megyünk el – mondta Roberto Iniguez. – Nem akarom kinyírni a csapatot egy háromnapos sorozattal, majd nekivágni három nap múlva az Euroliga rájátszásnak. Aki azt gondolja, hogy egy ilyen torna után, egy nap pihenővel, majd egy edzéssel fel lehet készülni a Bourges elleni párharcra, annak fogalma sincs az Euroliga szintjéről, de magáról a kosárlabdáról se! Mint edző nekem a csapatot és a játékosokat kell néznem, nem tehetem meg, hogy kizsigerelem őket.

A tréner hozzátette: a Bourges egy nagy tradícióval rendelkező klub, tehetséges, erős, fantasztikusan támadó csapattal, amely ellen nagyon nehéz dolguk lesz, így viszont nem adottak a feltételek a megfelelő felkészüléshez.

– Vannak, akik azt mondják, hogy kapjunk ki az első meccsen a Győr ellen, és akkor ennyi volt, lehet készülni az Euroligára – tette hozzá Roberto Iniguez. – 51 évesen azt várják el tőlem, hogy feladjak egy mérkőzést? Hogy becsapjam az embereket? Minden mérkőzés előtt elmondom a játékosaimnak, hogy tisztelnünk kell az ellenfelet, bárki is legyen az, és minden embert, aki kijön a mérkőzéseinkre, aki jegyet vált azért, hogy lásson minket. Jelen pillanatban komolyan nem tudom, mitévők legyünk. Beszélgetünk a helyzetről a játékosokkal, kikérem az ő véleményüket, meglátásaikat is, hiszen ők is érintettek, ez róluk is szól. Nem maradhatunk távol a tornától, de azt nem tudom elfogadni, hogy ilyen helyzetbe sodorták a klubot és a játékosokat. 

Kapcsolódó cikkek