Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújuló csapat
Fegyverneky Zsófia, Dubei Debóra és Weninger Virág a Magyar Kupával – az erős magyar mag megmarad a Sopron Basketnál Fotó: Soproni Téma-archívum

Megújuló csapat

| Rázó László | Sport

Új szakmai stáb, új játékosok, új koncepció a 2019/20-as szezontól – a változásokról a Sopron Basket ügyvezetője tartott tájékoztatót az évértékelő szurkolói ankéton.

A hagyományos, évértékelő szurkolói ankéton Török Zoltán ügyvezető hangsúlyozta: az elmúlt év csapata minden idők legnagyobb soproni költségvetésére épült. A szakmai stáb mellett a klub menedzsmentje is mindent megtett azért, hogy elérjék a fő célt, a nemzetközi presztízs visszaszerzését. A csapat Roberto Iniguez vezetésével a klub minden álmát teljesítette, ennek azonban ára volt: kicsit a jövőjét is felélte a csapat, ennek fényében kellett átgondolni, merre is vezessen a Sopron Basket útja a jövőben.  

Az már korábban egyértelművé vált, hogy a baszk sikerkovács, Roberto Iniguez távozik városunkból. Vele együtt több, meghatározó játékos sem soproni színekben játszik már jövőre: a klub minden követ megmozgatott, de nem sikerült szerződést hosszabbítani Yvonne Turnerrel. Mellette Queralt Casas, Candice Dupree, és Amanda Zahui szerepel a távozók között.

A jövő évi keretből két játékost emelt ki az ügyvezető: elmondása szerint Fegyverneky Zsófia nélkül elképzelhetetlen a Sopron Basket, rutinja, tudása, mentalitása, meghatározó védjegye a Sopron játékának. Weninger Virág pedig a jövő embere, aki kiváló példa arra, hogyan gondozza a klub a tehetségeit. Rajtuk kívül Határ Bernadett, Dubei Debóra, Czukor Dalma és Varga Kamilla szerepel a keretben, sőt, a Vasas fiatal tehetsége, Varga Alíz is aláírt.

A külföldiek közül Aleksandra Crvendakic és Tina Jovanovic is Sopronban marad, ami pedig jó hír a szurkolóknak: a közönségkedvenc Jelena Milovanovic szülése után ismét edzésbe áll. Szintén a légiós kontingenshez tartozik egy rutinos amerikai kosárlabdázó, a Phoenix Mercury első számú irányítója, ­Briann January.

A csapat vezetőedzője Gáspár Dávid lesz, aki az elmúlt két szezonban óriási meglepetésre bajnoki bronzéremig és negyedik helyig vezette a ZTE gárdáját. A szakmai tanácsadó posztot Stevan „Pista” Karadzic, az erőnléti–rehabilitációs edzői tisztséget Szegedi Róbert látja el.

A célok meghatározásáról sejtelmesen csak annyit mondott az ügyvezető: nyerjük meg a soron következő mérkőzést!…

Dizájndíjas öltöző: Komoly elismerést nyert a Sopron Basket különlegesen kialakított öltözője: a Hevesi Annabella és Bella Gábor által megálmodott helyiség az A’Design Awardon, belsőépítészet kategóriában végzett első helyen. A tervezőpáros tagjai az első magyarok, akik ilyen elismerésben részesültek a kör alakú, névre szóló rejtett szekrényekkel, az ülőrész alól kihúzható fiókokkal berendezett öltöző tervezéséért.

Kapcsolódó cikkek