Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megszakadt a sorozat
A Szolnok ellen ugyan nem sikerült győzni, de az SKC vezetése bízik a további jó szereplésben. Fotó: Németh Péter

Bors Miklós: Jó úton jár és kellően összeért az idei csapat

Megszakadt a sorozat

| Munkatársunktól | Sport

Hatmeccses győzelmi sorozat után múlt hétvégén vereséget szenvedett a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. A vezetés szerint reális cél, hogy a szezonban bekerüljön a legjobb nyolcba az együttes.

A múlt szombati vereségre volt magyarázat: két alapjátékos, Andre Jones és Tavarius Shine is sérüléssel bajlódott, nem tudott pályára lépni, ez pedig meghatározta a Szolnok elleni mérkőzést. Ettől függetlenül Bors Miklós másodedző szerint jó úton jár és kellően összeért az idei csapat, mindenki tudja a feladatát.

– A szezon elején is hangsúlyoztam: idő kell ahhoz, hogy összeszokjanak a játékosok, idén öt új légiós jött hozzánk, és a magyar keretben is voltak komoly változások – kezdte Bors Miklós másodedző. – Mostanra a játékosok szerepe tisztázódott, és mindenki ismeri a csapattársai képességeit. Kevesebb az egyénieskedés, a statisztikákat nézve látható, hogy mindig más tölti be a vezérszerepet, akinek épp a legjobban megy a játék, a dobás, azt a többiek kiszolgálják labdákkal. Külön öröm, hogy sokszor a magyar kosarasaink is sokat tesznek a közösbe, a Szolnok ellen például ­Valerio-Bodon Vincent nagyon szép játékot mutatott be, látszott is, hogy a társak tömték labdával, bíztak a jó befejezésekben, ami jött is.


Az SKC másodedzője reméli, hogy a két sérült légiós közül a térdével bajlódó Andre Jones már hadra fogható lesz a következő, Falco elleni mérkőzésen. Tavarius Shine helyzete bizonytalanabb, a kosárlabdázó vádlijában volt kisebb izomszakadás, így a rehabilitációs időszak is hosszabb.

– Az eddigi jó szereplésünk alapján most már kijelenthető, hogy realitás a nyolcba kerülés, de ennél messzebb mennék: a Falco, Alba Fehérvár, Szolnok hármas kiemelkedik a mezőnyből, de szeretnénk ott loholni a nyomukban, minél közelebb jutni hozzájuk. Ez akkor lehetséges, ha hozzuk a kötelező meccseinket, és egy-két bravúrgyőzelmet is szerzünk pluszban – tette hozzá Bors Miklós.


Kapcsolódó cikkek