Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Meghódították Sopront
Gódorné Nagy Mariann volt a mezőny legjobbja.

Mind a két mérkőzést megnyerte a magyar válogatott

Meghódították Sopront

| Papp Győző | Sport

A legjobb magyar női kézilabdázók játékát 1987. november végén csodálhatta meg először a soproni közönség. A B-világbajnokságra készülő válogatott Ausztria elleni két felkészülési mérkőzése csemegének ígérkezett a leghűségesebb városban.

– Nemzetközi „színvonalon” mutatkozott be a női kézilabdázás a soproni Sportcentrumban: Magyarország válogatottja pénteken és szombaton egyaránt legyőzte az osztrákok legjobb együttesét – írta a Kisalföld.

Az első napon 1000 néző előtt óriási lendülettel kezdett a csapatunk, Gódorné Nagy Mariann és Elekes Csilla sorozatban lőtték a szebbnél szebb gólokat, a védekezésben pedig az apró termetű Szabó Edina jól semlegesítette Jasna Merdan-Kolart. Jellemző, hogy az osztrákok gólkirálynője 10-szer volt eredményes, és ebből csak 4 volt akciógól. A másodikon ugyanez a mutatója 7/2 volt.

Az osztrák kapusok kezdetben alig tudtak hárítani egy-egy lövést (19–10), a szünet után aztán valamivel kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, a válogatottunk azonban így is növelni tudta előnyét, és a vártnál jóval nagyobb különbséggel nyert. Barabás Zsolt és Szabó István együttese 31–20-ra győzte le az osztrákokat ebben az összeállításban: Rácz–Nyári 3, Gódorné 8, Medgyessyné 1, Kiss E., Elekes 6, Lőrinczyné 5. Csere: Tóth I. (kapus), Szabó E. 2, Hajdú 2, Kovács É. 1, Barna 1, Dörnerné, Bolla 2/1. A találkozó végén óriási vastaps volt a játékosok jutalma.

A vendégek kispadján a világhírű edző, Vinko Kandija és a Hypót többször is Európa trónjára repítő és különböző ügyeiről elhíresült Gunnar Prokop meccselt – a másnapi soproni visszavágón valamivel nagyobb sikerrel.

Ekkor szorosabb eredmény született: Magyarország–Ausztria: 24–19 (14–8). A jegyzőkönyv ezt rögzítette a mieinkről: Tóth I. – Nyári 2, Gódorné 8/2, Medgyessyné 1, Kiss É. 2/1, Elekes 3, Lőrinczyné 1. Csere: Szabó E. 2, Hajdú 2, Kovács E. 2, Barna, Dömerné, Bolla 1/1.

Érdekesség, hogy a bemelegítésnél Rácz rálépett a labdára, és kifordult a bokája. Azonnal elfagyasztották a sérült testrészt, és szorítókötést is kapott rá, de védeni nem tudott.

A második mérkőzésen csapatunk nem tudta megismételni előző napi jó teljesítményét, a nemrégiben minden idők legjobb magyar kézilabdázónőjének megválasztott Gódorné azonban ezúttal is a mezőny legjobbjának bizonyult.

Rácz és Gódorné játékát utána nem sokáig élvezhették a magyar szurkolók, a kapus két év múlva, az átlövő pedig már a következő esztendőtől az osztrák színeket erősítette.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.