Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Maximális akaraterővel
A jóval esélyesebb Veszprém ellen nyert hazai pályán az SC Sopron, jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán. Fotó: Tóth Péter

SC Sopron: Fontos győzelem itthon az élcsapat ellen

Maximális akaraterővel

| Molnár Zoltán | Sport

A forduló előtt 2. helyen álló VLS Veszprém csapatát látta vendégül az SC Sopron a városi stadionban. A kiélezett mérkőzést végül ­Kustor Noel találata döntötte el, így 1–0-ra győzött a soproni alakulat.

Nem ígérkezett könnyűnek az élbolyban helyet foglaló Veszprém elleni összecsapás. Ennek megfelelően már az elején kirajzolódott, hogy mindkét csapat játéka nagyon összeszedett és megfontolt. A második játékrészben aztán már érezni lehetett, hogy akár egy gól is eldöntheti a 3 pont sorsát. Ennek tett eleget Kustor Noel, aki a félidő közepén talált a kapuba közvetlen közelről. A mérkőzés hajrájában akadtak még izgalmak, de az állás már nem változott, így újabb értékes három pontot gyűjtöttek be a soproniak.

– Nagyon fontos győzelmet arattunk egy jóval esélyesebb ellenféllel szemben – értékelt Mátyus János vezetőedző. – Fegyelmezett taktikával, maximális akaraterővel, győzni akarással múltuk felül szervezetten játszó ellenfelünket.

Az őszi szezon felénél tart az NB III-as bajnokság, a csapat jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán. – Az edzőváltás utáni első meccs rendkívül fontos volt számunkra, mert tudtuk, hogy ha ott nem sikerül pontot szereznünk, akkor nagy bajba kerülhetünk – mondta Baranyai Norbert csapatkapitány. – Ennek fontosságát mindenki átérezte, sikerült nyerni, és újra elkezdtünk magunkban bízni. Új trénerünk érkezése óta veretlenek vagyunk, és szeretnénk ezt a sorozatot folytatni ameddig csak lehet, és minél több pontot gyűjtve előrébb lépkedni a tabellán.

Az SC Sopron soron következő ellenfele a 17. helyezett Bicskei TC lesz idegenben. A mérkőzés október 10-én, vasárnap 16 órakor kezdőik.

TOVÁBBI SOPRONI EREDMÉNYEK – 8. FORDULÓ:

  • Megyei I. osztály: Csornai SE – SFAC: 2–4
  • Megyei II. osztály: Fertőszentmiklós – SVSE-GYSEV: 2–0
  • Megyei III. osztály: SFAC II – Fertőendréd SE: 1–3
Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek