Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Marad az „A” csoport
Az SKC a hazai meccsén, illetve Budapesten is győzni tudott, így jövőre is az NB I. A csoportban indulhat a csapat Fotó: Wölfinger Béla

Néhány éve még bronzérmet szerzett a Sopron KC...

Marad az „A” csoport

| Rázó László | Sport

Kiharcolta a bennmaradást az NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban a Sopron KC. Sabáli Balázs vezetőedző vegyes érzelmekkel nyilatkozott a kiesés elkerüléséért folytatott párharc sikeres lezárása után.

Néhány éve még bronzérmet szerzett a Sopron KC együttese. Az akkori sikeredző, Sabáli Balázs vezetésével az idei szezon végén a bennmaradásért kellett élet-halál harcot vívnia a csapatnak. Az ellenfél az a MAFC együttese volt, ahol a jelenlegi soproni vezetőedző korábban szintén volt tréner.


A két győzelemig tartó párharc soproni mérkőzését biztosan nyerte az SKC, Sabáli mester pedig a meccs után egyértelművé tette: a következő, budapesti mérkőzésen szeretnék lezárni a párharcot. Ahogy a szezonban már sokszor előfordult, az edző elképzelése a meccsen nem igazán valósult meg: az SKC védekezése most sem volt jó, a MAFC legjobbja, McCray ismét nagyon élt a pályán, Dukic pedig szórta a hármasokat, így a fővárosi csapat előnybe került a nagyszünetig (42–34).


Szünet után összekapta magát a Sopron, Watkins, Henderson és Parker kosaraival felzárkózott a csapat. A rendes játékidőben a mérkőzést is lezárhatta volna az SKC, de El-Amin labdát vesztett, a MAFC pedig hibázott, így jöhetett a ráadás!


Az extra játékidőben felváltva estek a kosarak, majd 1,4 másodperccel a vége előtt Parker dobott be egy mindent eldöntő hármast. Ezzel az SKC megnyerte a meccset és a párharcot, a csapatot elkísérő szurkolók pedig együtt ünnepelhettek a játékosokkal.


– Az egész szezont sikerült belesűríteni ebbe a meccsbe. Gyengén védekeztünk az elején, és ezt a MAFC kihasználta. Szünet után gyorsan fordítottunk, aztán a döntő szituációban gyermeteg hibát követtünk el. A ráadásban szerencsénk is volt, örülök a sikeres párharcnak, bár nem feltétlenül érdemeltük meg a győzelmet – értékelt Sabáli Balázs vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek