Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Már nyitva a műjégpálya
Megnyílt a műjégpálya, az első nap a Soproni Jégtörők U8-as csapata már edzett is Fotó: Németh Péter

A Soproni Jégtörők felnőtt csapata a nyugati régióban indul

Már nyitva a műjégpálya

| P. Horváth László | Sport

A korábbi évekhez képest egy hónappal korábban, már október végén kinyitott a Káposztás utcai stadionnál a műjégpálya.

Az elmúlt héten tartott megnyitón részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester. A beszédek után a fiatalok azonnal birtokba is vették a műjégpályát.

Lapunk Koós Zoltántól, a pályát üzemeltető egyesület elnökétől megtudta, az őszi szünet végéig a hétvégi rend lesz érvényben, azaz napközben 17–20 óra között várják a mozogni vágyókat.

– November 2-től a téli szünetig visszaáll a korábbi években megszokott nyitvatartás – tette hozzá Koós Zoltán. – Hétfőn, kedden, csütörtökön edzéseket tartunk, a nagyközönség számára a pálya szerdán 18–20 óra, pénteken 17–20 óra, valamint a hétvégén 10–19 óra között tart nyitva. Árat idén nem emeltünk. Bárki – óvodás, iskolás, felnőtt – sportolhat. A belépés előtt és a jégen több előírást is be kell tartani, a járvány miatt kötelező például a testhőmérséklet-mérés.

A sportvezető hozzátette, a jégkorongszövetség az őszi szezontól szervezett keretek között hirdette meg a kispályás bajnokságot. A Soproni Jégtörők felnőtt csapata a nyugati régióban indul majd.

– Az utánpótlás korosztályok között az U8-tól egészen az U16-ig bezárólag indítunk csapatokat, ide szívesen várjuk az újoncokat is – folytatta Koós Zoltán. – Az ovis, illetve az iskolai hokiprogramunk keretében a legkisebb korosztály tagjainak szervezünk edzéseket. Mindezek mellett továbbra is tartunk korcsolyaoktatást, lesznek gyermek és felnőtt, valamint kezdő és haladó csoportjaink is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek